Μ. Χρυσοβελώνη: Αναφορά για εισφορές των μηχανικών

Αναφορά προς τον αρμόδιο Αν. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Π. Σκουρλέτη, σχετικά με την επίλυση του ζητήματος των αναδρομικών αυξήσεων στις εισφορές των Μηχανικών κατατέθηκε στην Βουλή από τον βουλευτή Λάρισας κ. Β. Κόκκαλη, κατόπιν παρέμβασης και ενημέρωσης από την Εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μαρίνας Χρυσοβελώνη.
Συγκεκριμένα η κ. Χρυσοβελώνη κατόπιν επικοινωνίας με το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος του ΤΕΕ Μαγνησίας, ενημερώθηκε για το φλέγον θέμα που απασχολεί τον κλάδο όσον αφορά τις δυσβάσταχτες αναδρομικές αυξήσεις που υπόκεινται οι Μηχανικοί στις εισφορές τους.
Μεταξύ άλλων στην επιστολή που κοινοποιήθηκε στην κ. Χρυσοβελώνη αναφέρεται: «….το Υπουργείο Εργασίας στα τέλη Μαρτίου 2015, μετά την προσφυγή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στο Συμβούλιο της Επικρατείας και την αρνητική απόφαση που ακολούθησε, για το θέμα των αναδρομικών αυξήσεων στις εισφορές, είχε δεσμευτεί ότι θα ακυρώσει στην πράξη το τυφλό εισπρακτικό σχέδιο επιβολής και μάλιστα αναδρομικά, εξοντωτικών εισφορών και εξωπραγματικών προσαυξήσεων, εις βάρος των διπλωματούχων μηχανικών ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ. Το ΤΕΕ Μαγνησίας, ζητεί η νομοθετική ρύθμισης με την οποία όπως αναφέρθηκε, την περίοδο μετάβασης στο νέο σύστημα ασφαλιστικών εισφορών και ασφαλιστικών κατηγοριών του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, δεν θα εφαρμοστεί»
Λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερόμενα, κατατέθηκε αναφορά προς το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να δοθεί μια λύση σχετικά με το θέμα των εξωπραγματικών αναδρομικών αυξήσεων και εισφορών, των προηγούμενων ετών του κλάδου των Μηχανικών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.