Μ. Χρυσοβελώνη: Να δοθεί λύση στο άγος των διοδίων

Σε απαντητική επιστολή της προς τον βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Γελαλή σχετικά με την τροπολογία για την κατάργηση των διοδίων στη ΠΑΘΕ, η βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη εκφράζει την στήριξη της σε κάθε νομοθετική πρωτοβουλία που θα δίνει λύση στο πρόβλημα των ληστρικών διοδίων στη Θεσσαλία. Ακολουθεί η επιστολή της Μ. Χρυσοβελώνη:
«Θέλω, με αφορμή την κατάθεση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ σχετικής τροπολογίας, να δηλώσω πως θα στηρίξω στην Ολομέλεια της Βουλής κάθε νομοθετική πρωτοβουλία κατάργησης των άδικων διόδιων στη Θεσσαλία. Προφανώς το πρόβλημα των ληστρικών χρεώσεων στη ΠΑΘΕ -και όχι μόνο- μπορεί να λυθεί αποκλειστικά από τη Βουλή. Και βέβαια όχι από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που ενώ παραδέχεται πως τα έσοδα των εργολάβων από τα διόδια στη Κεντρική Ελλάδα αυξήθηκαν το προηγούμενο εξάμηνο κατά 20%, η ίδια προαναγγέλλει την εγκατάσταση και νέων σταθμών διοδίων!
Όμως παράλληλα θέλω να ζητήσω από τον ΣΥΡΙΖΑ, στο χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την συζήτηση της τροπολογίας στην Ολομέλεια, να συνεργαστεί όπως ο ίδιος άλλωστε είχε προαναγγείλει, με τους επιστημονικούς φορείς της Θεσσαλίας προκειμένου να διαμορφωθεί ένα νομικά και τεχνικά άρτιο κείμενο. Είμαι βέβαιη ότι τόσο το ΤΕΕ όσο και οι δικηγορικοί μας σύλλογοι θα προσφέρουν πολύτιμη επιστημονική στήριξη για την τροποποίηση των συμβάσεων παραχώρησης της ΠΑΘΕ, αφ’ης στιγμής ο ΣΥΡΙΖΑ τους το ζητήσει.
Από πλευράς μου παραμένω στη διάθεση όλων των φορέων, πέρα και πάνω από κομματικές προελεύσεις, έτσι ώστε να συνδιαμορφώσουμε μιαν αξιόπιστη νομοθετική πρωτοβουλία που θα πετύχει το κοινό μας στόχο. Την κατάργηση των άδικων και παράλογων χρεώσεων διοδίων στη ΠΑΘΕ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.