Πάρις Μουτσινάς: «Αδυναμία ανανέωσης Επαγγελματικών Αδειών λαϊκών αγορών»

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς κατέθεσε αναφορά προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και Εσωτερικών την επιστολή της ΕΝΩΣΗΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ, ΕΙΔΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ, ΥΠΟΔΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ», η οποία καταγράφει τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση της αδυναμίας ανανέωσης των Επαγγελματικών Αδειών των μελών της. Μια αδυναμία η οποία οφείλεται στα οικονομικά προβλήματά των κατόχων των αδειών, που δεν μπορούν να καλύψουν τα προαπαιτούμενα συμμετοχής στην ρύθμιση για την εξασφάλιση ενημεροτήτων, κυρίως προς τον ΟΑΕΕ, αλλά και λόγω της ανυπαρξίας ρύθμισης για ληξιπρόθεσμες οφειλές στους Δήμους όπου είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν εφάπαξ τις οφειλές τους.

Με την εν λόγω αναφορά ο Βουλευτής επεσήμανε:
Κύριοι Υπουργοί,
Μέσα στην παρατεταμένη ύφεση που βιώνει η χώρα μας, δεν έχουν τελειωμό οι δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις στους μικροπωλητές των λαϊκών αγορών, όπως και σε πολλές άλλες χιλιάδες μικρομεσαίων επαγγελματιών.
Η διαπίστωση που αναφέρει η Ένωση του «Γόρδιου Δεσμού» ότι: «… Στην περίπτωση αυτή δημιουργείται ένα τεράστιο ηθικό κενό στα όρια ενός ιδιότυπου εκβιασμού που οδηγεί τον επαγγελματικό μας πληθυσμό να διαπραγματευτεί με φοβισμένους εκπροσώπους και απειλούμενο από την ανεργία και την περιθωριοποίηση! …», καθρεφτίζει την αγωνία, όχι μόνο, του συγκεκριμένου επαγγελματικού κλάδου αλλά και μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας μας.
Σας παρακαλώ λοιπόν να εξετάσετε ουσιαστικά την συνημμένη αναφορά, με στόχο την κοινωνική δικαιοσύνη και λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου επαγγελματικού κλάδου.

Για τη «Μαρτυρική Δράκεια»
Σε δήλωσή του για τη «Μαρτυρική Δράκεια», ο Πάρις Μουτσινάς Ανεξάρτητος Βουλευτής Μαγνησίας, αναφέρει: «71 χρόνια έχουν περάσει από την εκτέλεση των 118 αντρών που έγινε στη Δράκεια στις 18.12.1943 από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής.
Η ναζιστική αυτή θηριωδία, μία από τις χειρότερες που έχουν γίνει στην Ελλάδα, αποτέλεσε ένα μεγάλο τίμημα που πλήρωσε ο τόπος μας, γιατί αντιστάθηκε στο φασισμό και στο ναζισμό που θέλησαν να ισοπεδώσουν τη χώρα μας, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Σήμερα, μέσα από τις «συμπληγάδες πέτρες» των οικονομικών προβλημάτων, που μας έχουν οδηγήσει οι απαράδεκτες πολιτικές που εφαρμόζονται και οι οποίες δίνουν και τροφή για να ευδοκιμήσουν εκ νέου τα μορφώματα του ναζισμού και του φασισμού στη χώρα μας, έχουμε διπλό αγώνα: οφείλουμε να αναστήσουμε οικονομικά τη χώρα μας, αλλά και να αγωνιστούμε για να προστατέψουμε την ευαίσθητη Δημοκρατία μας.

Τιμώντας τα θύματα της Δράκειας και δικαιώνοντας τη θυσία τους, οφείλουμε να αγωνιστούμε για την εφαρμογή μιας πολιτικής η οποία θα έχει στον πυρήνα της τα κοινωνικά προβλήματα, θα στηρίζει την κοινωνική συνοχή και θα κτίζει την εθνική ομοψυχία εγγύηση, για το μέλλον της χώρας ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.