Παρουσίαση του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου

Ποια τμήματα λειτουργούν και ποιες δράσεις αναπτύσσονται

Στην παρουσίαση του σχολείου, με τις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν από τη νέα σχολική χρονιά, προχώρησε η διεύθυνση του σχολείου, δίνοντας προς τους ενδιαφερόμενους, τα χαρακτηριστικά τόσο της εσωτερικής λειτουργίας, όσο και των μετέπειτα επιλογών.

Όπως αναφέρεται «το Σχολείο (με τηλ: 2421058299) στεγάζεται σε συγκρότημα κτιρίων με το 70 ΓΕΛ Βόλου που απέχει 200 μ. από το πάρκο της Χιλιαδούς, Αρσινόης 4, δίπλα στο Μουσικό Σχολείο. Είναι ένα σύγχρονο και μοντέρνο κτίριο με λειτουργία 10 ετών περίπου. Είναι εύκολα προσβάσιμο στους μαθητές καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης.
Διαθέτει αμφιθέατρο εξοπλισμένο με διαδραστικό πίνακα και βιντεοπροβολέα, μεγάλα εργαστήρια πλήρως εξοπλισμένα συνολικού χώρου 500 τ.μ. περίπου στα οποία οι μαθητές και μαθήτριες εξασκούνται κατά τη διάρκεια των εργαστηριακών μαθημάτων.

Οι μαθητές ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις τους καλούνται να επιλέξουν και να φοιτήσουν σε μία από τις παρακάτω Ομάδες Προσανατολισμού με τους αντίστοιχους τομείς και ειδικότητες. Μπορούν να παρακολουθήσουν τη Β΄ τάξη των τομέων και των ειδικοτήτων που λειτουργούν στο σχολείο μας και αναγράφονται παρακάτω και οι μαθητές που έχουν τελειώσει την Α΄ τάξη του Γενικού Λυκείου (η επιλογή μιας ομάδας προσανατολισμού δεν δεσμεύει τον μαθητή στην παρακολούθηση του αντίστοιχου τομέα και της ειδικότητας στην Β’ τάξη μπορεί σύμφωνα με τον νόμο να αλλάξει τομέα και ειδικότητα):

1. Ομάδα Προσανατολισμού Γεωπονίας, Τεχνολογίας τροφίμων και Διατροφής στην Α΄ Τάξη.
 Ο Τομέας Γεωπονίας Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής με τις παρακάτω ειδικότητες για τη Β΄ και Γ΄ Τάξη:
I. Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής
II. Τεχνικός Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου
III. Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών
IV. Τεχνικός Ζωικής Παραγωγής
V. Τεχνικός Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού περιβάλλοντος, (η ειδικότητα αυτή δεν θα λειτουργήσει το σχολικό έτος 2015-2016 σύμφωνα με την ΥΑ Φ8/60926/Δ4/17-04-2015)
2. Ομάδα Προσανατολισμού Υγείας-Πρόνοιας και Αισθητικής – Κομμωτικής στην Α΄ Τάξη σύμφωνα με την ΥΑ Φ8/56024/Δ4/06-04-2014 .
 Για τη Β΄ και Γ’ Τάξη για τον τομέα Υγείας-Πρόνοιας θα λειτουργήσουν οι εξής ειδικότητες:
I. Βοηθός Νοσηλευτικής
II. Βοηθός Ιατρικών – Βιολογικών Εργαστηρίων
III. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
3. Ομάδα Προσανατολισμού Τεχνολογικών Εφαρμογών στην Α΄ Τάξη.

Οι απόφοιτοι των ειδικοτήτων των Τομέων εκτός από τη δυνατότητα να ασκήσουν το επάγγελμα που έχουν σπουδάσει μπορούν:
Να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με ευνοϊκούς όρους δεδομένου ότι τα δύο πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ειδικότητας έχουν μεγαλύτερο συντελεστή βαρύτητας.
Αγαπητοί γονείς στο σχολείο μας υπάρχουν εκπαιδευτικοί πλήρως καταρτισμένοι και είναι στη διάθεσή σας για τη δική σας ενημέρωση».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.