Προσοχή στη συμπλήρωση της δήλωσης…

Λένε οι λογιστές, προειδοποιώντας για ξεκαθάρισμα που πρέπει να γίνει σε λογαριασμός συνδικαιούχων

Ξεκαθάρισμα στους τραπεζικούς λογαριασμούς με τους συνδικαιούχους, αλλά και ιδιαίτερη επίσης προσοχή στη συμπλήρωση της φετινής φορολογικής δήλωσης, εφιστούν στους φορολογούμενους συμπολίτες οι λογιστές, καθώς νέα πλέον δεδομένα ισχύουν και προβληματίζουν, αναφορικά με τις αλλαγές που έχουν επέλθει. Όπως ενημέρωσε μιλώντας στο «Ράδιο ΕΝΑ» εκ μέρους του Συλλόγου Οικονομολόγων Λογιστών Μαγνησίας κ. Αλ.Κεχαγιάς, μέσω του ΤΑΧΙS, υπάρχει διαφοροποίηση όπως για παράδειγμα με την εικόνα των δανείων και τους τόκους.

Σχολίασε ότι πρόκειται για μια κίνηση που εξυπηρετεί μεν τους ενδιαφερόμενους πολίτες, αλλά εμφανίζει όμως όλα τα δάνεια που ενδεχομένως κάποιοι ήθελαν να αποκρύψουν. Εμφανίζει πιο συγκεκριμένα κάθε τεκμήριο που αφορά το ποιός έκανε την δανειοληψία, πότε και τι ποσό δόσεων πλήρωσε μέσα στο 2014. «Όσον αφορά τους τόκους, δυστυχώς η εφαρμογή του ΤΑΧΙS να στέλνει σε όλους τους φορολογούμενους την δική τους φορολογική δήλωση, είναι πολύ δυσκίνητο και χρονοβόρο και αφορά μικροποσά σε τόκους. Θα πρέπει όλοι να προσέξουνε που είναι το όνομά τους σε κάποιο τραπεζικό λογαριασμό με κάποιο συγγενή τους, να μην διπλοφορολογηθούνε.”
“Πρέπει οι ίδιοι οι οποίοι φαίνονται στον τραπεζικό λογαριασμό, να ξεκαθαρίσουν αν έχουν πραγματικά χρήματα από εκεί για να μπει στην δήλωσή τους”. Εν όψει και του επερχόμενου περιουσιολογίου, το οποίο θα κατοχυρώνει τόσο την κυριότητα των καταθέσεων, όσο και το συνεπαγόμενο πόθεν έσχες, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή από τους φορολογούμενους στην συμπλήρωση της φετινής φορολογικής δήλωσης.

Ασκώντας την κριτική του στην λειτουργία του αρμόδιου Υπουργείου ο κ.Κεχαγιάς τονίζει: “υπάρχουν θέματα που καίνε και το Υπουργείο δεν έχει πάρει ακόμα θέση”. “Επίσης στο κομμάτι των επιχειρήσεων”, προσθέτει, ” δεν έχει πάρει ακόμα θέση για μια σειρά από δαπάνες αν εκπίπτουν, πως εκπίπτουν και με ποιές προϋποθέσεις εκπίπτουν. οι λογιστές δεν είμαστε σε θέση να διεκπεραιώσουμε τις φορολογικές δηλώσεις των επιχειρήσεων, είτε ατομικές είτε εταιρικές”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.