Τρεις απολύσεις στη «Λεβεντέρης» καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», καταγγέλλει την εργοδοσία της βιομηχανίας Λεβεντέρη, η οποία προχώρησε προκλητικά σήμερα το πρωί, σε τρεις απολύσεις εργαζομένων και αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι αποφάσισαν κινητοποιήσεις με επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, η εταιρεία παρά τις συνεχείς πιέσεις από το Σωματείο και από το Συνδικάτο Μετάλλου να ανακαλέσει τις απολύσεις, αυτή επέμενε με αυταρχικό και προκλητικό τρόπο στην πραγματοποίηση τους.

Οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία αποφάσισαν ομόφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, να προχωρήσουν σε 4ωρες επαναλαμβανόμενες καθημερινές στάσεις εργασίας από αύριο 31 Μαΐου, από τις 8.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, με μοναδικό αίτημα την ανάκληση τω απολύσεων. Όπως αναφέρει το Συνδικάτο Μετάλλου οι εργαζόμενοι έχουν βιώσει στο πετσί τους για τέσσερα συνεχή χρόνια την εκ περιτροπής εργασία, η οποία για το 2016 ήταν για τους τέσσερις πρώτους μήνες μέχρι και τις 31 Απριλίου.

Το Συνδικάτο Μετάλλου δηλώνει ότι στηρίζει την αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων και καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία της περιοχής μας, να καταδικάσουν τις απολύσεις και να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.