«Τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων» (video)

Υποστήριξε ο Μάκης Γ.Μπαλλής, δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Η ώρα της μεγάλης απόφασης πλησιάζει. Η απάντηση του λαού σε όσους τον κορόιδεψαν, τον εξαπάτησαν, τον αγνόησαν, τον οδήγησαν στη φτώχεια και την αναξιοπρέπεια έρχεται και θα είναι δυνατή. Η ελπίδα έρχεται και είναι ελπίδα για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Είναι η απάντηση της κάλπης, με την ανάδειξη ενός ισχυρού ΣΥΡΙΖΑ, ως κορμού σε μία ισχυρή κυβέρνηση της Αριστεράς, μία κυβέρνηση συστράτευσης των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που συμφωνούν με το πολιτικό και προγραμματικό πλαίσιο που έχει παρουσιάσει».

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής
Μαγνησίας με τον ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλλής, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη σήμερα το πρωί στο «Ράδιο-Ένα 102,5».

Όπως υποστήριξε, «μία κυβέρνηση που θα μπορεί να διαπραγματευτεί με τους δανειστές υπεύθυνα, με πραγματικές κόκκινες γραμμές και με πρόταγμα την προστασία της κοινωνίας και όχι των δανειστών. Μία κυβέρνηση που θα ξεκινήσει αμέσως την εφαρμογή των προγραμματικών δεσμεύσεων για αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την ανασυγκρότησης της οικονομίας και της χώρας, την ανάκτηση των θέσεων απασχόλησης, την μετατροπή της δημόσιας διοίκησης και του κράτους σε μοχλό ανάπτυξης και προόδου. Με αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, δημοκρατία, αλληλεγγύη για όλους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «μπορεί η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, υπό τους ήχους της χορωδίας των νεόκοπων βοηθητικών τους πολιτικών δυνάμεων να επιμένουν στην επανάληψη των ίδιων ψεμμάτων φόβου και τρομοκράτησης που χρησιμοποίησαν και το 2012 για να θέσουν ψεύτικα διλήμματα στους πολίτες, η κοινωνία όμως έχει κατασταλάξει πλέον ότι το δίλημμα είναι ένα: ‘Η συνεχίζουμε στην ίδια πολιτική των μνημονίων, των περικοπών, της φτώχειας και της αναξιοπρέπειας, ή αλλάζουμε σελίδα και προχωράμε με μία διαφορετική πολιτική που στην αφετηρία της έχει την κοινωνία και τον άνθρωπο του μόχθου. Μία πολιτική που θα έχει το στίγμα των ιδεών της Αριστεράς, του Σοσιαλισμού, της Οικολογίας, της προόδου.
Οι πολίτες πλέον γνωρίζουν ότι μόνο με αυτή την επιλογή μπορούν να αισιοδοξούν, Μπορούν να αισθάνονται ότι υπάρχει πάνω τους ένα δίχτυ προστασίας».

Ο κ. Μπαλλής, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο δίκτυ προστασίας, όπως αυτό περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Με αφετηρία αυτής της πολιτικής τα άμεσα μέτρα για την ανακούφιση της ανθρωπιστικής κρίσης:
1. Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά κάτω από το όριο της φτώχειας
2. Πρόγραμμα επιδότησης διατροφής με κουπόνια σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες
3. Δωρεάν ιατρική περίθαλψη για όλους και δραστική μείωση συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη
4. Πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης
Στόχος η εξασφάλιση σε πρώτη φάση 25.000 διαμερισμάτων, με την επιδότηση του ενοικίου στα 4 ευρώ ανά τμ.
5. Στήριξη χαμηλοσυνταξιούχων
«Αποκαθιστούμε, αμέσως το δώρο των Χριστουγέννων, ως 13η σύνταξη, σε 1.262.920 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη έως 700 ευρώ.
6. Ειδική κάρτα μετακίνησης με τα μαζικά μέσα μεταφοράς για μακροχρόνια άνεργους και όσους διαβιώνουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
7. Κατάργηση της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης
8. Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ και στη θέση του θεσπίζεται φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας (ΦΜΑΠ)
9. Επαναφορά αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ για όλους
10. Επαναφορά κατώτατου μισθού στα 751€ για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως ηλικίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.