“Ακόμα δεν έχουν αλλάξει τα ασθενοφόρα-σαράβαλα στο ΕΚΑΒ”

Τονίζει ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, μαζί με τον Τομεάρχη Υγείας και βουλευτή Επικρατείας Ν.Δ. Βασίλη Οικονόμου, ζητώντας την άμεση αντικατάσταση των ακατάλληλων και προβληματικών ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.
Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: «Το κλίμα αποδόμησης της Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας καλά κρατεί, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά το ΕΚΑΒ, όπου σύμφωνα με πληροφορίες μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του. Οι εξαγγελίες και οι υποσχέσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας στις αρχές του 2016 αφορούσαν την αλλαγή των υπαρχόντων καταπονημένων ασθενοφόρων μέσω διαγωνισμού και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ένα χρόνο μετά, τα σε άθλια κατάσταση ασθενοφόρα παραμένουν στη θέση τους χωρίς άμεση πρόθεση αντικατάστασής τους, όπως φαίνεται. Όλη αυτή η κατάσταση έχει άμεσο αντίκτυπο στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, με το ενδεχόμενο ακόμα και να τίθεται η ζωή τους σε κίνδυνο, αφού τα ήδη υπάρχοντα ασθενοφόρα δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για χρήση λόγω της παλαιότητας τους.

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Πότε προτίθεστε να προχωρήσετε σε διαγωνισμό με σκοπό την αντικατάσταση των ακατάλληλων αυτών οχημάτων;

2) Ποίος ήταν ο λόγος της τόσο μεγάλης χρονικά καθυστέρησης για την αντικατάσταση των εν λόγω ασθενοφόρων, ενώ οι υποσχέσεις σας ένα χρόνο πριν μιλούσαν για άμεση εξαγγελία διαγωνισμού;».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.