Αλόννησος: Χωρίς ρεύμα και με χιόνι ακόμη και 4 μέτρα!

Ελικόπτερο της ΔΕΗ θα κάνει επόπτευση ζημιών στη Σκόπελο

«Βουνό» τα προβλήματα στην Αλόννησο και στη Σκόπελο, όπου σταμάτησε να χιονίζει, αλλά δημιουργήθηκε χιονοστιβάδα προβλημάτων, καθώς τα δύο νησιά παραμένουν χωρίς ρεύμα και πολλές περιοχές χωρίς νερό, το χιόνι φθάνει ακόμη και τα 4 μέτρα ύψος στην Αλόννησο και στα σχεδόν στη Σκόπελο και με τα υπάρχοντα μέσα δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν δρόμοι και να απεγκλωβιστούν άνθρωποι που παραμένουν εγκλωβισμένοι.
Η κατάσταση στην Αλόννησο είναι τραγική όπως ανέφερε ο δήμαρχος ο οποίος περιμένει μηχανήματα βαρέως τύπου το απόγευμα ενώ τρία μηχανήματα αποστέλλει στη Σκόπελο η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησία και ένα στην Αλόννησο.

“Το χιόνι έθαψε το νησί. Έχει ξεπεράσει τα τρία μέτρα και σε κάποια σημεία τα τέσσερα. Μέχρι τώρα έχουμε δεχθεί τρία κύματα χιονόπτωσης. Το χθεσινό ήταν η χαριστική βολή. Δεν μπορούμε να αποχιονίσουμε με τα υπάρχοντα μέσα που διαθέτουμε», ήταν η κραυγή αγωνίας του δημάρχου Πέτρου Βαφίνη.
Ο ίδιος είπε ότι επικοινώνησε με το αρμόδιο υπουργείο και το Εθνικής Άμυνας και υπήρξε δέσμευση για αποστολή βαρέως τύπου μηχανημάτων, ενώ οι 30 πυροσβέστες που έφτασαν χθες το απόγευμα στο νησί κάνουν το καλύτερο δυνατό στην κατάσταση που υπάρχει.

Στον Αγνώντα αποβιβάστηκαν επιβάτες για Σκόπελο
Στην 11 χθες το βράδυ κατάφεραν τελικά να φτάσουν οι επιβάτες του «Πρωτεύς», που λόγω του καιρού δεν μπόρεσε να προσεγγίσει στο λιμάνι της Σκοπέλου χθες.
Ο δήμαρχος Χρήστος Βασιλούδης δήλωσε ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια για να ανοίξει ο δρόμος προς Αγνώντα που είχε κλείσει ξανά από το χιόνι και τελικά οι άνθρωποι αυτοί να φτάσουν στον προορισμό τους, μετά από μεγάλη ταλαιπωρία.

Η Σκόπελος είναι χωρίς ρεύμα από χθες καθώς από τους δυνατούς ανέμους έπεσαν πεύκα στα καλώδια της ΔΕΗ και έπεσαν και στύλοι στην περιοχή Έληος.
Σήμερα το πρωί ελικόπτερο με τεχνικούς της ΔΕΗ θα κάνει επόπτευση όλου του χώρου των ζημιών και θα αποσταλεί κλιμάκιο με τα απαραίτητα υλικά με τον Πρωτέα που θα αποπλεύσει στις 2 το μεσημέρι από το λιμάνι του Βόλου. “Αυτή τη στιγμή μεταφέρουμε υπάλληλο τον πάμε στον Έληος, για να δούμε τι θα κάνουμε και αν μπορεί να δώσει λίγο ρεύμα έως ότου έλθει το συνεργείο”, είπε ο δήμαρχος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.