Άμεση αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου

Ζητά με αναφορά ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ζητώντας την άμεση χρηματοδότηση του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου, προκειμένου να αποκατασταθεί το αγροτικό οδικό δίκτυο της περιοχής, όπως και το δίκτυο ύδρευσης, τα οποία υπέστησαν σημαντικές ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Ιανουαρίου.
Συγκεκριμένα, οι κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή από την έντονη χιονόπτωση και τον εκτεταμένο παγετό, ακόμη και εντός των οικισμών, κατέστρεψαν το οδικό δίκτυο. Ζημίες υπέστη το δίκτυο άρδευσης, αλλά και το δίκτυο ύδρευσης με την καταστροφή του 50% των υδρομέτρων. Η αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών είναι επιβεβλημένη, καθώς ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου είναι ένας τουριστικός Δήμος, με μεγάλη επισκεψιμότητα καθ’ όλη της διάρκεια του έτους. Επίσης, ως αγροτική περιοχή χρήζει άμεσης επέμβασης για την αποκατάσταση του δικτύου αγροτικής οδοποιίας.
Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας επισημαίνει ότι ο αρμόδιος υπουργός οφείλει να μεριμνήσει για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη ο Δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.