Απάντηση του δημάρχου Ζαγοράς στην επικεφαλής της μειοψηφίας

«Για μια ακόμη φορά παρακολουθούμε τη Δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, με επικεφαλής τη Δημοτική Σύμβουλο κ. Μαρία Σαμαρά, να προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και τους δημότες μας, κατηγορώντας τη Δημοτική Αρχή για δήθεν αναλγησία στο θέμα των δημοτικών τελών», αναφέρεται σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Βόλου.

Όπως συνεχίζει, «όμως, προφανώς, ξεχνά η ίδια και η παράταξή της τι ακριβώς ψήφισε και ποια πρόταση στήριξε, κατά τη συζήτηση του εν λόγω θέματος στη σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Για ακόμη μια φορά άλλα ψηφίζουμε εντός των «τειχών» του Δημοτικού Συμβουλίου, κι άλλα λέμε ότι ψηφίσαμε μόλις βγούμε έξω απ’ αυτά!!

Συγκεκριμένα δε, στη σχετική συνεδρίαση, η εν λόγω Δημοτική Παράταξη, αν και είχε αρχικά διατυπώσει διαφορετική άποψη, ψήφισε τελικώς την πρόταση του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου κ. Χιώτη Δημητρίου – Μαρίνου, σύμφωνα με την οποία προτάθηκε στο σώμα να ψηφίσει μείωση των δημοτικών τελών της ύδρευσης και της άρδευσης, σε ποσοστό 30 %, για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες για το έτος 2017.

Με την ψήφιση της πρότασης αυτής όμως, ως προς όλα τα υπόλοιπα δημοτικά τέλη (πλην των τελών ύδρευσης και άρδευσης), η παράταξή της στήριξε ουσιαστικά την πρόταση της Δημοτικής Αρχής, δηλαδή καμία απολύτως αύξηση ή μείωση.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, με απόφαση που έλαβε το έτος 2015, ψήφισε μείωση των δημοτικών τελών στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία κλπ.).

Μόνο ως προς την κατηγορία των τριτέκνων, δεν ισχύει αυτή η μείωση, καθόσον αν και το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε σχετική απόφαση, αυτή δεν εγκρίθηκε από τον Ελεγκτή Νομιμότητας.

Όμως για να ισχύσει η απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, θα πρέπει οι δικαιούχοι ν’ απευθυνθούν στις υπηρεσίες του Δήμου, καταθέτοντας σχετική αίτηση με τ’ απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Τελικώς δε, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με 11 ψήφους, η πρόταση του κ. Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, με βάση την οποία δεν έγινε καμία απολύτως μείωση ή αύξηση σε κανένα δημοτικό τέλος, καθόσον τα δημοτικά τέλη, με την απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο το έτος 2015, εξομοιώθηκαν για όλο τον ενιαίο Δήμο σε ποσοστό σχεδόν 100%.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.