Δ. Κολυνδρίνη: Ο παγετός κρύβει παγίδες

Φωτό αρχείου

Μέχρι μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα χθες σε σημεία της Μαγνησίας, όπως η παλαιά εθνική οδός Βόλου – Λάρισας, χιόνιζε ακατάπαυστα και, ευτυχώς, από το πρωί σήμερα δεν χιονίζει πουθενά, αλλά οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να υπάρχει ολικός παγετός, δήλωσε στο «Ράδιο Ένα 102,5» η αντιπεριφερειάχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.
Η αντιπεριφερειάρχης ζήτησε προσοχή από οδηγούς και πεζούς στις μετακινήσεις και τόνισε ότι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη, ακόμη και σε σημεία που ο δρόμος φαίνεται πεντακάθαρος, όπου μπορεί να υπάρχουν παγίδες παγετού.

Η κ. Κολυνδρίνη συστήνει υπομονή στον κόσμο, καθώς σε χαμηλές θερμοκρασίες το αλάτι που πέφτει χρειάζεται μερικές ώρες να ενεργήσει. Όπως ανέφερε οι οδηγοί πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή, τόσο στα ορεινά, όσο μέσα στο Βόλο, προς Αλμυρό και προς Βελεστίνο, λόγω του μεγάλου παγετού.
Ήδη, τόνισε υπάρχουν αλατιέρες που επιχειρούν και στη διάρκεια της μέρας το φαινόμενο θα αντιμετωπιστεί.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις σήμερα Πέμπτη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και κατά τόπους βροχές και η αντιπεριφερειάρχης εκτίμησε ότι θα ομαλοποιηθεί πλήρως η κατάσταση στο Σαββατοκύριακο, καθώς οι προβλέψεις κάνουν λόγο για νέα κακοκαιρία από βδομάδα.

Επί τρία 24ωρα στα μηχανήματα!
Η κ. Κολυνδρίνη ευχαρίστησε και συνεχάρη τους χειριστές των εκχιονιστικών μηχανημάτων, οι περισσότεροι από τους οποίους δούλευαν για τρία 24ωρα χωρίς να έχουν κατέβει καν από τα μηχανήματα.
«Χαρακτηριστικό είναι ότι ένας χειριστής που βρίσκεται στην περιοχή της Ανάβρας, βρίσκεται εκεί από τις 11 χθες τη νύχτα, ενώ για δύο 24ωραπριν βρισκόταν στην περιοχή του Πηλίου και των Κοκκωτών» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης. Όπως είπε, αυτοί οι άνθρωποι έχουν υπερβάλει το ανθρώπινο όριο.
Η κ. Κολυνδρίνη ευχαρίστησε τον καπετάνιο του πλοίου «Πρωτεύς» που σε πολύ δύσκολες συνθήκες αψήφισε οποιοδήποτε κίνδυνο και δεν χάσαμε την επαφή μας με τα νησιά και τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας που όλες αυτές τις ημέρες βρίσκονται επί ποδός και δεν έκλεισαν μάτι.

Από τη νύχτα επιχειρούν στις Σποράδες
Η αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι στη Σκόπελο έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, στην Αλόννησο κατά 60% περίπου.
Όπως είπε στα νησιά βρίσκονται εκχιονιστικά του Στρατού και της Π.Ε. Μαγνησίας στη Σκόπελο, που επιχειρούν από χθες τη νύχτα για να αποκαταστήσουν τη βατότητα των δρόμων.
Οι τεχνικοί της ΔΕΗ ξεπέρασαν τον εαυτό τους και αποκαθιστούν πολύ σύντομα τις ζημιές, τόνισε η αντιπεριφερειάρχης που ευχαρίστησε και τον διευθυντή της ΔΕΗ Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.