Δεν εγκρίνει ο επίτροπος χρηματοδότηση του Δήμου Ν. Πηλίου

Για τη μεταφορά των τριών μαθητών από το νησί Τρίκερι στο σχολείο

Αιχμηρός προς την κεντρική Διοίκηση ήταν ο δήμαρχος Ν. Πηλίου Νίκος Φορτούνας, για το θέμα της χρηματοδότησης με 5.000 € της μεταφοράς των τριών μαθητών από το νησί Τρίκερι στο σχολείο. Ο Δήμος, ανέφερε προτίθεται να βάλει τα χρήματα, αλλά δεν εγκρίνονται από τον επίτροπο, ώστε να έχουν δικαίωμα στη ζωή και στη μόρφωση και τα παιδιά αυτά και ζήτησε από την κεντρική Διοίκηση να κάνει περικοπές από τα ταξίδια για να διαθέσει τα χρήματα αυτά.

Το θέμα της Παιδείας είναι μεγάλο και πολύπλοκο και πρέπει να δίνουμε ρεαλιστικές λύσεις, έστω και σε βάρος της οικονομικής μας κατάστασης, είπε ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου. Όπως εξήγησε, ο Δήμος απευθύνθηκε εγγράφως στις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά είναι θλιβερό τρία παιδιά να μην έχουν δικαίωμα στη ζωή και στη μόρφωση, γιατί η ανάλγητη κεντρική διοίκηση αδυνατεί να διαθέσει 5.000 € για τη μεταφορά τους στο σχολείο.
«Είναι λυπηρό αυτό που συμβαίνει. Πρόκειται για παιδιά γονέων πρωτογενούς παραγωγής, που δεν μπορούμε να διώξουμε από το νησί, όπου βρίσκονται καλλιεργούν και ψαρεύουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ν. Πηλίου.

Ο κ. Φορτούνας ζήτησε από τους κυβερνώντες να κάνουν περικοπές από τα ταξίδια που κάνουν για να δώσουν τα χρήματα, ώστε τα παιδιά αυτά να πάνε στο σχολείο.
Ο Δήμος, ανέφερε, προτίθεται να πληρώσει αυτό το ποσό, παρά τα πενιχρά έσοδα που έχει η Αυτοδιοίκηση, αλλά τη δαπάνη δεν εγκρίνει ο επίτροπος, από τον οποίο ζήτησε να δείξει κατανόηση για το πρόβλημα που υπάρχει.

Ο δήμαρχος Ν. Πηλίου είπε ότι οι πόροι που είχε θεσμοθετήσει ο αείμνηστος Γιώργος Γεννηματάς για την Αυτοδιοίκηση, περικόπηκαν κατά 60% και σήμερα βλέπουμε τα αποτελέσματα.
Σήμερα οι τρεις μαθητές (ο ένας Δημοτικού Σχολείου και οι δύο Γυμνασίου) που έχουν την ατυχία να μένουν στο νησί Παλαιό Τρίκερι, μετακινούνται εκ των ενόντων και πηγαίνουν στο σχολεία όταν μπορεί να τους μεταφέρει ο κυβερνήτης του θαλάσσιου ταξί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.