EKB: Πληθαίνουν οι εργαζόμενοι που βγαίνουν σε υποχρεωτική άδεια

Λεφτά χέρι με χέρι από όσες εταιρίες, είχαν ακόμη στα ταμεία τους…

Πληθαίνουν οι βιομηχανίες της περιοχής μας, που προχωρούν σε αναγκαστική αδειοδότηση των εργαζομένων, λόγω της έλλειψης ρευστότητας, όπως δήλωσε στο «Ράδιο-Ένα», ο γ.γ. του ΕΚΒ Δημ. Βασιλείου.

Όπως σημείωσε, «αυτή τη στιγμή, βιώνουμε κάποιες πρωτόγνωρες καταστάσεις . Η εικόνα που έχουμε σχηματίσει για το νομό μας, είναι πάρα πολύ άσχημη. Όλες οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα, εάν εξαιρέσουμε δυο-τρεις μεγάλες πολυεθνικές, όπου το πρόβλημα, δεν είναι τόσο άμεσο».
Σύμφωνα με τον κ. Βασιλείου, «το πρόβλημα αφορά κυρίως, την εισαγωγή πρώτων υλών, που προέκυψε λόγω των εξελίξεων με τις τράπεζες και έγκειται στο γεγονός, ότι οποιαδήποτε ενέργεια και να θέλουν να κάνουν οι εταιρείες, δεν μπορούν να την πραγματοποιήσουν».
Αναφερόμενος στις ενέργειες που έγιναν απ΄ το συνδικαλιστικό κίνημα, τόνισε ότι «οι κινήσεις που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής, ήταν να ενημερώσουμε όλους τους βουλευτές του νομού μας, και να τους ζητήσουμε να παρέμβουν, στο μέτρο του δυνατού».

Υποχρεωτικές άδειες

«Όπου υπάρχουν προβλήματα, εντοπίζονται κυρίως στο γεγονός, ότι υποχρεώνουν κάποιες επιχειρήσεις το προσωπικό τους, να λαμβάνουν υποχρεωτικές άδειες, μέχρι να λυθεί αυτό το πρόβλημα», δήλωσε ο κ. Βασιλείου, υποστηρίζοντας ότι «η προσωπική μου εκτίμηση, είναι ότι τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή, δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα, οπότε από εκεί και πέρα, από την ερχόμενη Δευτέρα, θα είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα.
Πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία και σύνεση. Δεν θέλουμε να προσθέσουμε και άλλους ανέργους, στην ήδη «τιμωρημένη» περιοχή μας».
Όπως τόνισε, μέχρι στιγμής βρισκόμαστε στο στάδιο των υποχρεωτικών αδειών και τίποτα περισσότερο, καθώς προσπαθούν και οι επιχειρήσεις να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν. «Δεν θα έπρεπε να βρεθούμε σε αυτή την κατάσταση. Υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν αντικείμενο εργασίας, αλλά δεν μπορούν να δουλέψουν , λόγω έλλειψης των πρώτων υλών», σημείωσε με παράπονο, ο γραμματέας του ΕΚΒ.
Σε ότι αφορά στις καθυστερήσεις πληρωμής, τόνισε ότι υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις εταιρειών, ενώ «έχω πληροφορίες ότι κάποιες επιχειρήσεις που είχαν κάποια χρήματα στα ταμεία τους, τα δίνουν χέρι με χέρι στους ίδιους τους εργαζόμενους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.