«Εν Δράσει»: Να πεζοδρομηθεί η κεντρική πλατεία Αλμυρού

Στο θέμα της κεντρικής πλατείας επανέρχεται η Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει», με αφορμή παράσυρση παιδιού την περασμένη Κυριακή στην πλατεία Αλμυρού και με ανοιχτή επιστολή της προς φορείς και πολίτες, προτείνει πεζοδρόμηση της κεντρικής πλατείας για απρόσκοπτη και ασφαλή κυκλοφορία των πεζών.
Η «Εν Δράσει» δηλώνει ότι απέστειλε τρεις επιστολές στην Δημοτική Αρχή και στο Δημοτικό Συμβούλιο, με μοναδικό θέμα την πεζοδρόμηση της κεντρικής πλατείας: Πρώτα στις 28/08/2007 επιστολή συνοδευόμενη από 300 υπογραφές συμπολιτών μας, κατόπιν στις 22/02/2010 με άλλη επιστολή με το ίδιο θέμα, η οποία κοινοποιήθηκε και στους μελετητές της ανάπλασης του Κέντρου του Αλμυρού και η τρίτη επιστολή με το ίδιο θέμα στις 06/04/2015.

Η περιβαλλοντική ομάδα δηλώνει ότι οι επιστολές όχι μόνο δεν απαντήθηκαν, αλλά στο Δημοτικό Συμβούλιο αναγνώστηκε μόνο η μία, που λοιδορήθηκε από δημοτικούς συμβούλους. Όπως αναφέρει, μετά το πέρας των εργασιών ανάπλασης της κεντρικής πλατείας, παραδόθηκε ένα έργο το οποίο πραγματικά αναβάθμισε από μόνο του τη πόλη του Αλμυρού, το οποίο όμως με ευθύνη αποκλειστικά της δημοτικής αρχής, με την μη πεζοδρόμηση του κέντρου από δύο σημεία, στις οδούς Β. Κωνσταντίνου – Μυρμιδόνων και Ερμού με Όθρυς και η διέλευση αυτοκινήτων από το κέντρο, έχει υποβαθμίσει ήδη το όλο έργο.

Η ομάδα καταγγέλλει ότι «τα παρτέρια έχουν καταπατηθεί και καταστραφεί, το οδόστρωμα από κυβόλιθους έχει υποχωρήσει (αφού οι δρόμοι γύρω από την πλατεία στρώθηκαν με κυβόλιθους για πεζούς και όχι για αυτοκίνητα), έχουν δημιουργηθεί θέσεις πάρκιν για να εξυπηρετούνται οι τράπεζες και επιχειρήσεις, για να παρκάρουν τα πολυτελή Ι.Χ αυτοκίνητά τους οι δημοτικοί σύμβουλοι». Από τότε που έχει περαιωθεί το έργο της πλατείας έχει αφεθεί, καθότι η σημερινή δημοτική αρχή όχι μόνο δεν πίστεψε σ’ αυτό το έργο αλλά το πολέμησε με κάθε μέσο. Με τη πεζοδρόμηση όμως, θα σταματήσουν τα συχνά ατυχήματα και η διέλευση πεζών και ειδικά μικρών παιδιών θα είναι σαφώς ασφαλέστερη, αλλά δεν θα καταστρέφεται από τα αυτοκίνητα το ωραίο αυτό έργο της πλατείας, αναφέρεται στην ανοιχτή επιστολή.

Καταλήγοντας η ανοιχτή επιστολή αναφέρει ότι οι πολίτες στηρίζουν το έργο και πληρώνουν γι’ αυτό μέσω των δημοτικών τελών και φόρων και απευθύνονται προς τη Δημοτική Αρχή και σε κάθε εμπλεκόμενο φορέα, τους οποίους καθιστούν υπεύθυνους για την ελεύθερη και ασφαλή διακίνηση των πολιτών, σε χώρους που δικαιωματικά τους ανήκει και πρέπει να έχουν πρόσβαση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.