Έναρξη του ετήσιου ανοιχτού Σπηλαιολογικού Σεμιναρίου

Η Εταιρεία Σπηλαιολογικών Ερευνών Θεσσαλίας ( Ε.Σ.Ε.Θ.) ο «Χείρων», ξεκινά και φέτος την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017, τη διοργάνωση του ετήσιου ανοιχτού σπηλαιολογικού σεμιναρίου.

Η Ε.Σ.Ε.Θ. ΧΕΙΡΩΝ διοργανώνει κάθε χρόνο Σεμινάρια Σπηλαιολογίας με σκοπό την Εκπαίδευση νέων Σπηλαιολόγων, που θα προσφέρουν αργότερα με τις γνώσεις και την εκπαίδευσή τους, τόσο στην εξερεύνηση όσο και στην επιστημονική μελέτη και καταγραφή, των σπηλαίων.

Ιδρύθηκε το 2004 και μέχρι σήμερα, έχει εξερευνήσει πάνω από 300 σπήλαια στη Θεσσαλία, σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Κάθε χρόνο από τα Σεμινάρια προκύπτει ομάδα αυτοδύναμων σπηλαιολόγων που καλούνται να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες εξερεύνησης των σπηλαίων. Φέτος διοργανώνεται για μια ακόμα φορά το ετήσιο ανοιχτό σεμινάριο σπηλαιολογίας, όπου έμπειροι εκπαιδευτές θα καταρτίσουν σπηλαιολογικά τα νέα μέλη του συλλόγου σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο.

Τα θεωρητικά μαθήματα του σεμιναρίου θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και τα πρακτικά μαθήματα κάθε Σαββατοκύριακο. Περιλαμβάνουν εξερευνήσεις γνωστών και άγνωστων σπηλαίων της Θεσσαλίας. Η διάρκεια του σεμιναρίου καθορίζεται στον ένα μήνα. Η έναρξη και πρώτη ενημέρωση του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας Βόλου.

Στα σεμινάρια μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας που τρέφει αγάπη για την φύση και τα σπήλαια. Με την λήξη του Σεμιναρίου θα δίνεται σχετική Βεβαίωση, Αυτοδύναμου Σπηλαιοεξερευνητή Α΄ Βαθμού. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως το ενδιαφέρον τους, λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων στα τηλέφωνα: 6985867118 και 6947196558.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.