Ενωτική Δημοτική Κίνηση: Ανεπάρκεια του Δήμου Αλμυρού και της Π.Ε. Μαγνησίας στην κακοκαιρία

Την πλήρη ανεπάρκεια του Δήμου Αλμυρού και της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας ανέδειξε η πρόσφατη κακοκαιρία στην περιοχή, καταγγέλλει η Ενωτική Δημοτική Κίνηση Αλμυρού.

«Το αποτέλεσμα αυτής της ανεπάρκειας αλλά και αδιαφορίας ήταν να καταστούν -επί 48ωρο τουλάχιστον- ο Αλμυρός και τα χωριά του εγκαταλειμμένη ζώνη, με δρόμους εντελώς ακατάλληλους για την κυκλοφορία των οχημάτων και επικίνδυνους για την κίνηση των πεζών, ενώ δεν υπήρξε καμιά μέριμνα για τον αποκλεισμό κτηνοτροφικών μονάδων», τονίζεται σε ανακοίνωση.

Η «Ενωτική Δημοτική Κίνηση» ήδη είχε αναδείξει το θέμα από την πρώτη κακοκαιρία αρχές Δεκέμβρη, η οποία -αν και πολύ μικρότερης έντασης- είχε αποκαλύψει τις τεράστιες ανεπάρκειες και ελλείψεις του μηχανισμού αντιμετώπισης δυσμενών καιρικών συνθηκών από την πλευρά τόσο του Δήμου και της Περιφέρειας.
Η μείωση των πόρων στην τοπική αυτοδιοίκηση καθώς και η έλλειψη σχεδίου, προγραμματισμού και διεκδίκησής από τη δημοτική αρχή, αποτελούν τροχοπέδη ακόμη και για την εξυπηρέτηση των στοιχειωδών λαϊκών αναγκών, αναφέρει.

Η «Ενωτική Δημοτική Κίνηση», θα συνεχίσει να αναδεικνύει τις μεγάλες ευθύνες της Περιφέρειας και της Δημοτικής Αρχής που έχουν επιφυλάξει για την περιοχή του Αλμυρού τον ρόλο του απόπαιδου της Μαγνησίας και της ακυβέρνητης πολιτείας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.