Επώδυνα τα μέτρα της νέας συμφωνίας

Τόνισε ο βουλευτής Χρ. Μπουκώρος με αφορμή τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου στη Βουλή

Ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος μιλώντας χθες στην Ολομέλεια της Βουλής ανέφερε τα εξής: «Κυρίες και κύριοι της πλειοψηφίας, δεν πρόκειται περί νομοσχεδίου. Tροπολογιών απάνθισμα αποτελεί το κείμενο που συζητάμε σήμερα. Συνολικά 38 τροπολογίες υπουργικές και βουλευτικές και άλλα 47 άρθρα, χωρίς καμία συνοχή και συνάφεια.
Σας καλούμε, έστω και αυτή την ώρα, να προβληματιστείτε για τον τρόπο που νομοθετείτε, διότι αποτελεί απτή απόδειξη του τρόπου με τον οποίο κυβερνάτε τον τόπο. Πρόχειρα, αποσπασματικά, χωρίς συνοχή, χωρίς αρχή και τέλος, ανερμάτιστα.
Δεν είναι νομοθεσία αυτό που συζητάμε σήμερα. Είναι κοροϊδία του ελληνικού λαού, που ομοιάζει με τη νέα επιχείρηση εξαπάτησης που έχετε στήσει περί δήθεν συμφωνίας, χωρίς επώδυνα μέτρα. Έχει μάθει, όμως, ο ελληνικός λαός από τα παθήματά του και γνωρίζει ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, ενώ το ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καν πόδια, είναι μια σκέτη φούσκα! Έσκασε από την πρώτη κιόλας μέρα. Εμφανίστηκε όμως σήμερα ο κ. Υπουργός Οικονομικών και ομολόγησε ότι δεν γνωρίζει τι περιέχει το πακέτο συμφωνίας. Μας είπε κάτι για αυγά που σπάζουν ή δεν σπάζουν, αποδεικνύοντας απώλεια ψυχραιμίας και ακόμη περισσότερο ότι ο κ. Υπουργός έχει χάσει και τα αυγά και τα πασχάλια. Απέτυχε οικτρά σήμερα ο κ. Τσακαλώτος στο ρόλο του κυβερνητικού παράκλητου. Δεν κόμισε στην αίθουσα και το σώμα ούτε παρηγοριά, ούτε δύναμη, ούτε παραμυθία. Περιορίστηκε στα χίλια ειπωμένα παραμύθια περί σκληρής διαπραγμάτευσης. Δεν περίμενα όμως κυρίες και κύριοι συνάδελφοι να ακούσω από την πλευρά της πλειοψηφίας, ιδιαίτερα αυτή την εποχή που ο λαός της Βενεζουέλα ανεβαίνει το δικό του Γολγοθά, στατιστικά στοιχεία που συνιστούν την υπέρ Μαδούρο συνηγορία. Ακούστηκαν όμως και αυτά. Όσες αριστερές κορώνες και αν ακουστούν στην αίθουσα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τα ψέματα τελείωσαν. Βρίσκεστε αντιμέτωποι με τις πολιτικές και προσωπικές σας ευθύνες. Μπορεί οι υπουργοί της κυβέρνησης να έχουν επιδοθεί σε ένα ψυχολογικό μασάζ περί δήθεν ισοδυνάμων και μηδενικού δημοσιονομικού αποτυπώματος, όμως εσείς είστε αυτοί, όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, που καλείστε να υπογράψετε διά της ψήφου σας την αιχμαλωσία της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας για πολλά χρόνια. Είστε έτοιμοι να αναλάβετε ένα τέτοιο βάρος; Εσείς, οι κήνσορες του αντιμνημονιακού αγώνα; Πρόκειται για νέα επώδυνα μέτρα, μετά τη λήξη του προγράμματος. Είναι ολοφάνερο ότι μιλάμε για ένα νέο διαρκές μνημόνιο. Μην ξεχνάτε ότι τα επώδυνα μέτρα είναι τοις μετρητοίς, ενώ οι όποιες ελαφρύνσεις είναι επί πιστώσει. Τα μέτρα θα εφαρμοστούν από 01.01.2019 όποιες κι αν είναι οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, ενώ οι όποιες ελαφρύνσεις μόνο αν πιάσουμε τα γιγαντιαία πλεονάσματα του 3,5% και μόνο μετά από σύμφωνη γνώμη των δανειστών. Κυρίες και κύριοι της πλειοψηφίας, ήρθε η ώρα να μετρήσετε τη σκιά σας καταμεσήμερο, κάτω από τον καυτό ήλιο των απαιτήσεων και όχι το σούρουπο, της ανεύθυνης αντιπολίτευσης και της ηρωικής διαπραγμάτευσης. Η σκιά το σούρουπο ξεγελάει.

Θα αναφερθώ μόνο σε δύο άρθρα του συζητούμενου, εντός πολλών εισαγωγικών, νομοσχεδίου. Το άρθρο 31 το οποίο βασίζεται στις δομικές αδυναμίες του Ν. 3920/2011. Η εμπορική εκμετάλλευση αφορά τον διαχειριστή που στην προκειμένη περίπτωση είναι η ΣΤΑΣΥ. Η Αττικό Μετρό είναι η κατασκευάστρια εταιρία και η ΟΑΣΑ μητρική εταιρία. Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες ο operator είναι ο δικαιούχος της εμπορικής εκμετάλλευσης. Άλλωστε το άρθρο 31 δεν πρόκειται να έχει καμιά εφαρμογή, διότι προσκρούει σε διατάξεις του Ν. 3920/2011.

Όσο για το άρθρο 39 αποτελεί ευθεία ομολογία τακτοποίησης στα πλαίσια της επιχείρησης δημιουργίας κυβερνητικού στρατού ευνοημένων. Μετατρέπετε τις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων σε μετατάξεις. Όσοι είχαν την πληροφόρηση προχώρησαν, ενδεχομένως και ρουσφετολογικά, στην απόσπασή τους και το σημερινό νομοσχέδιο τους καθιστά δικαιούχους οριστικής μετάταξης. Ακυρώνετε ακόμα και το δικό σας νόμο περί κινητικότητας στο δημόσιο, δημιουργώντας δικαιούχους μετάταξης δύο ταχυτήτων. Αν μπορούσε ο αρμόδιος υπουργός να μας δώσει στοιχεία για τις αποσπάσεις του Νοεμβρίου, η εικόνα θα ήταν ξεκάθαρη. Πολύ φοβάμαι πως το μόνο κριτήριο είναι ότι τη συντριπτική πλειοψηφία των συγκεκριμένων αποσπάσεων είχαν υπογράψει οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ. «Δικά μας παιδιά», δηλαδή.

Όσο επιχειρείτε με διατάξεις και τροπολογίες να χτίσετε κομματικό κράτος, τόσο η κοινωνία θα σας γυρίζει την πλάτη, μέχρι τη στιγμή που θα καταρρεύσετε με πάταγο. Η κοινωνία αγωνιά για την επιβίωση της και όχι για τις επιλεκτικές σας εξυπηρετήσεις» καταληγεί η ομιλία του βουλευτή Μαγνησιάς Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.