Γάμοι σε εκκλησίες, αλλά και… αμμουδιές, σπηλιές, ξενοδοχεία!

Πολλοί Έλληνες και ξένοι επιλέγουν να παντρευτούν στο Αν. Πήλιο

Ιδανικός προορισμός, όχι μόνο για διακοπές, αλλά και για …γάμους, τόσο Ελλήνων, όσο και επισκεπτών από το εξωτερικό είναι το Ανατολικό Πήλιο, κάτι που γεμίζει χαρά και συγκίνηση τους ανθρώπους της περιοχής, που φέτος είχαν την τύχη να υποδεχτούν πολλούς επισκέπτες από τα Βαλκάνια και τη Ρωσία.
Τα παραπάνω ανέφερε η αντιδήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Τζωρτζίνα Χριστοδούλου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο Ένα 102,5», που κάνει κάθε προσπάθεια για να εκπληρώσει τις επιθυμίες τους, ώστε οι επισκέπτες να συνδέσουν τον τόπο, με μια πολύ προσωπική τους στιγμή. Όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος, οι πολύ προσωπικοί λόγοι, είναι ένας πολύ ισχυρός κρίκος που μπορεί να κρατήσει τον επισκέπτη για πολλά χρόνια κοντά στον τόπο.

«Όταν έχεις συνδέσει έναν τόπο με το χώρο που παντρεύτηκες, που βάφτισες το παιδί σου ή έκανες κάτι πολύ προσωπικό και σημαντικό για σένα, εννοείται ότι μένει χαραγμένο στη μνήμη κάποιου κι εμείς αυτό επιδιώκουμε, να εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους, αλλοδαποί και Έλληνες και να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Την περιοχή προτιμούν πολλοί αλλοδαποί για να παντρευτούν, κυρίως καθολικοί που ο νόμος επιτρέπει στο Δήμο να παρεμβαίνει, καθώς δεν καθορίζει το είδος της τελετής. Πολλοί στα χωριά του Δήμου είναι όμως και οι θρησκευτικοί γάμοι, που γίνονται από Έλληνες άλλων περιοχών, λάτρεις του Πηλίου.

Σε παραλίες και Εκκλησίες

Αναφέροντας χαρακτηριστικές περιπτώσεις γάμων, η κα Χριστοδούλου δήλωσε ότι έχουν γίνει και στην παραλία Πλάκα του Αγ. Ιωάννη και στη σπηλιά Μυλοπόταμου ενώ φυσούσαν άνεμοι 7 μποφόρ (!), αλλά και σε όμορφους ξενώνες. «Όπου αγαπούν και μπορούμε, με χαρά το κάνουμε», δήλωσε.
Αναφορικά με τις συνθήκες, είπε ότι κάποιοι άνθρωποι κάνουν μια πρώτη επαφή με την περιοχή, θα ονειρεύονταν να παντρευτούν κάπου και πάνε στο Δήμο πολύ διστακτικά, νομίζοντας ότι γάμοι γίνονται μόνο στο Δημαρχείο. Η αντιδήμαρχος, τους απαντάει ότι γάμοι μπορούν να γίνουν όπου θέλουν οι ίδιοι.

Οργάνωση από πρακτορεία

Μάλιστα υπάρχουν μεγάλα πρακτορεία που οργανώνουν τα των γάμων, που ήρθαν σε επαφή με τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και ένας τέτοιος γάμος πολύ οργανωμένος έγινε στην παραλία Πλάκα Ανηλίου. «Ο πιο πολύς κόσμος όμως, έρχεται γιατί αγαπάει πολύ το Ανατολικό Πήλιο», είπε η Τζωρτζίνα Χριστοδούλου.
Αναφορικά με τους γάμους Ελλήνων, δήλωσε ότι έχουν αυξηθεί και οι θρησκευτικοί γάμοι στα γραφικά χωριά του Δήμου, όπου η Εκκλησία τους διευκολύνει.
Το τουριστικό προϊόν είναι πολυσύνθετο, πολύ ευαίσθητο και θέλει κυρίως προσωπική παρουσία, δουλειά και χαμόγελο, ανέφερε χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος.

Πολλοί Βαλκάνιοι και Ρώσοι

Σχετικά με την τουριστική κίνηση που κορυφώνεται αυτή την περίοδο, η Τζωρτζίνα Χριστοδούλου ανέφερε ότι το Πήλιο είναι όμορφος και εύκολος για τον Έλληνα προορισμός, παρά τις δυσκολίες του οδικού του δικτύου, ενώ για φέτος παρατηρείται έντονη κινητικότητα από χώρες των Βαλκανίων και από τη Ρωσία.
Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, οι επισκέπτες από τις χώρες των Βαλκανίων έχουν αρχίσει και κατεβαίνουν νοτιότερα, διότι ενδεχομένως οι άλλες περιοχές έχουν «κλείσει τον κύκλο τους». Όπως ανέφερε, το Πήλιο είναι πιο ήσυχο, πιο πράσινο, έχει ωραίες ακτές στη θάλασσα και φέτος υπάρχει μεγάλη προσέλευση επισκεπτών και δείχνει το φετινό καλοκαίρι να πηγαίνει καλά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.