Για τα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας ενημερώθηκε η ΝΟΔΕ

Συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη είχε αντιπροσωπεία της ΝΟΔΕ Μαγνησίας, στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχει ξεκινήσει η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή με φορείς του Νομού, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματά τους.

Η αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τα μέλη της ΝΟ.Δ.Ε. για την πορεία των έργων τόσο στην ηπειρωτική, όσο και τη νησιωτική Μαγνησία, τονίζοντας ότι μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες οικονομικά συνθήκες και σε ένα εξαιρετικά αμφίβολο περιβάλλον, όσον αφορά στις χρηματοδοτήσεις έργων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζει και υλοποιεί έργα στο Νομό Μαγνησίας.

Η κ. Κολυνδρίνη αναφέρθηκε επίσης στην υποστελέχωση των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας, με αποτέλεσμα να ανακύπτουν σωρεία προβλημάτων κατά τη λειτουργία τους, με εμφανές παραδείγματα τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων με την έλλειψη μηχανικών και χειριστών και του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας.

Τέλος η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Μ.Σ. κάλεσε τα μέλη της ΝΟ.Δ.Ε. να καταγράψουν και να μεταφέρουν τα σοβαρά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης στα κέντρα λήψης αποφάσεων στην Αθήνα, προκειμένου οι υπηρεσίες να μπορέσουν να στελεχωθούν με ικανό αριθμό προσωπικού, να αυξηθούν οι πόροι από το Κράτος προς τις Περιφέρειες που τα τελευταία χρόνια είναι σχεδόν μηδαμινοί, αλλά οι αρμοδιότητες αρκετά περισσότερες και γενικότερα η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να μπορέσει να λειτουργήσει όπως πρέπει, προς όφελος των πολιτών.

Στην επίσκεψη παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. κ. Νταόπουλος Δημοσθένης, ο γραμματέας κ. Καραβασίλης Χρήστος, ο υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας κ. Μπατζιάκας Πέτρος, ο κ. Πολύζος Στυλιανός (γρ. Επιστημονικών Φορέων), ο κ. Μαργαρίτης Στέλιος (γρ. Οργανωτικού), η κ. Αντωνίου Έφη (γρ. Ευρωπαϊκών & Διεθνών Σχέσεων) και ο κ. Ζέκας Πέτρος (γρ. Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.