Για την Αθήνα προσανατολίζονται την Τρίτη οι αγρότες της Ζαγοράς

Συγκέντρωση και αποφάσεις αύριο Παρασκευή

Για ενεργή συμμετοχή στο Πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη προσανατολίζονται οι αγρότες της περιοχής Ζαγοράς, ενώ, λόγω της εξέλιξης αυτής, φαίνεται να μην υλοποιούνται οι σκέψεις για αποκλεισμό της Εφορίας στο Βόλο, την ερχόμενη Δευτέρα.
Τα παραπάνω ανέφερε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο Βάιος Κομνηνός αγροτοσυνδικαλιστής από τη Ζαγορά, που πρόσθεσε ότι αύριο Παρασκευή θα γίνει ενημερωτική συνάντηση των αγροτών στη Ζαγορά, για να λάβουν αποφάσεις.
Οι αγρότες του ανατολικού Πηλίου δεν κινητοποιήθηκαν, γιατί η περίοδος είναι δύσκολη μετά την κακοκαιρία του περασμένου μήνα, ενώ την Τρίτη αντιπροσωπεία τους παραβρέθηκε στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στη Νίκαια Λάρισας.
«Βάσει των αποφάσεων που ελήφθησαν στη συνάντηση, πρόταση των Αγροτικών Συλλόγων του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, είναι να συμβαδίσουν με την επιτροπή των μπλόκων», είπε ο Βάιος Κομνηνός. Ο ίδιος ανέφερε ότι αφού οριστεί ραντεβού με τους υπουργούς στην Αθήνα την Παρασκευή, εκτίμησε ότι το πιθανότερο είναι οι αγρότες της περιοχής Ζαγοράς να κατέβουν στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη για να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο που θα γίνει.
Την Παρασκευή θα γίνει ενημερωτική συγκέντρωση των αγροτών στη Ζαγορά, όπου θα εξεταστούν τα προβλήματα και θα αποφασιστεί τι θα πράξουν, όπως ανέφερε ο κ. Κομνηνός.
Ο αγρότης παραδέχτηκε ότι υπήρχε σκέψη συμβολικού αποκλεισμού στην Εφορία Βόλου τη Δευτέρα, αλλά λόγω των εξελίξεων εκτιμήθηκε ότι οι αγρότες πρέπει να αγωνιστούν όλοι μαζί και θα λάβουν ενεργά στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Ο αγροτοσυνδικαλιστής της Ζαγοράς, δήλωσε ότι εν μέρει λύσεις για μικρά εισοδήματα δόθηκαν με το αφορολόγητο, αλλά στην ουσία τα παίρνουν πίσω με το ασφαλιστικό. Οι αγρότες του Πηλίου αντιμετωπίζουν επιπλέον προβλήματα και τα συζητούν με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου που κατάγεται από την περιοχή, ενώ ο κ. Κομνηνός βλέπει ως κύριο πρόβλημα το ασφαλιστικό που κάνει τους αγρότες να μην είναι παραγωγικοί, λέγοντας ότι όποιος ξεπερνά το μίνιμουμ όριο θα πληρώσει πολλαπλάσια, για ασφαλιστικές εισφορές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.