Γιορτάστηκαν με επιτυχία τα 20χρονα της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας

Στην κατάμεστη αίθουσα των γραφείων της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας γιορτάστηκαν, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, τα 20 χρόνια της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας και της εφημερίδας ΟΙΚΟ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Προβλήθηκαν εξαιρετικά βίντεο που ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι ζήτησαν να ξαναγίνουν τόσο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις από την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία. Το ένα από αυτά αφορούσε τη δράση της ΠΠΜ τα 20 αυτά χρόνια.
Τα υπόλοιπα είχαν σχέση με τις επιπτώσεις του πλαστικού στο θαλάσσιο περιβάλλον και ιδιαίτερα τη θαλάσσια πανίδα. Η Επ. Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρία Εύη Νομικού, με το χειμαρρώδη και γλαφυρό της λόγο, εξήγησε τα προβλήματα που φάνηκαν στα βίντεο που προβλήθηκαν. Ακολούθησε πλούσιος μπουφές με εξαιρετικά εδέσματα και σερβίρισμα από την κουζίνα αλληλεγγύης, ενώ η εκδήλωση τελείωσε με μουσικό πρόγραμμα. Στην εκδήλωση παρέστησαν όλα τα μέλη της Επταμελούς Γραμματείας του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) και συγκεκριμένα οι: Ν. Ασλάνογλου (Βέροια), Ι. Βερβερίδης (Χαλκιδική), Αθ. Θεοδωρόπουλος (Πάτρα), Γ. Καλλιαμπέτσος (Αθήνα), Παν. Κατσουλάκος (Μακρακώμη), Γ. Παλαμάρης (Κορινθία) και Μαίρη Χουλιέρη (Χαλκίδα).
Επίσης στην εκδήλωση τονίστηκε ότι η ΟΙΚΟ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ είναι η μοναδική οικολογική εφημερίδα με πανελλαδική κυκλοφορία. Στηρίζεται στην εθελοντική συνεισφορά όλων των συντελεστών της έκδοσης. Η θεματολογία της αναφέρεται σε Ελληνικά και διεθνή οικολογικά θέματα, σε θέματα που αφορούν στη φύση και την πανίδα, χωρίς να αρνείται πολιτικά σχόλια με τον ευρύ τους χαρακτήρα. Πρόσφατα έχει περάσει στην ηλεκτρονική έκδοση αυξάνοντας έτσι κατά πολύ τον αριθμό των συνδρομητών της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.