Γρ. Ιγγλέσης: «Ο Δήμος Βόλου, έχει ανθρώπους στο Χιονοδρομικό που θέλουν να χτυπήσουν τον Αγοραστό»

Απεγκλωβίστηκαν με επιτυχία 25 άνθρωποι από τα λιφτ τα οποία έπαθαν βλάβη

Ανταπέδωσε την επίθεση στο Δήμο Βόλου για το Χιονοδρομικό Κέντρο, ο Γρηγόρης Ιγγλέσης πρόεδρος της «Κενταύρων Όρος», που παραδέχτηκε ότι απεγκλωβίστηκαν με επιτυχία 25 άνθρωποι από τα λιφτ τα οποία έπαθαν βλάβη και τόνισε ότι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας θα δρομολογήσει την αντικατάσταση των παλαιών και προβληματικών αναβατήρων.
«Ο Δήμος Βόλου να κοιτάξει τα δικά του προβλήματα. Δεν είναι λογική ότι θέλει να αναλάβει το Χιονοδρομικό Κέντρο και δεν υπάρχει τέτοιο νομικό πλαίσιο», δήλωσε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο κ. Ιγγλέσης.

Όπως είπε «κι εγώ θέλω να αναλάβω τη ΔΕΥΑΜΒ για να έχω νερό στο σπίτι μου να πλένομαι, αλλά δεν πέφτω στο επίπεδο να συζητάω, γιατί δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο». Πρόσθεσε δε, ότι επειδή έχει μάθει να διοικεί και να διοικεί σωστά, χαρά του θα ήταν να αναλάβει τη ΔΕΥΑΜΒ «αλλά είναι παράλογο και δεν υπάρχει τέτοιο νομικό πλαίσιο.

«Κάθονται δίπλα στο τζάκι
και γράφουν εκθέσεις ιδεών»

Το ίδιο κάνει και η Δημοτική Αρχή, που ζητάει να αναλάβει το Χιονοδρομικό Κέντρο», δήλωσε ο κ. Ιγγλέσης. Ο περιφερειακός σύμβουλος, κατηγόρησε τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής ότι κάθονται σε πολυθρόνα δίπλα στο τζάκι και γράφουν εκθέσεις ιδεών. Για την επίθεση που δέχτηκε επειδή το Χ.Κ. έμεινε κλειστό το Σάββατο, απάντησε ότι μπορεί ο καιρός να ήταν καλός, αλλά στο Πήλιο είχε χιονοθύελλα και έχει συσσωρευτεί πάνω από 2 μέτρα χιόνι.

Απεγκλωβισμός σε δύο ώρες

Χθες Κυριακή τα λιφτ έπαθαν βλάβη και έμειναν 25 άνθρωποι για δύο ώρες πάνω στο λιφτ και ο κ. Ιγγλέσης δήλωσε ότι δεν αντιμετώπισαν κανένα κίνδυνο. Ο ίδιος τόνισε, ότι αυτοί οι άνθρωποι που κάνουν ζημιά στο Χιονοδρομικό, επειδή όλα μαθαίνονται, πρέπει να γνωρίζουν ότι για τον απεγκλωβισμό των ανθρώπων στα λιφτ, έγινε επιχείρηση σε δύο ώρες με το σωστό τρόπο, αν και για τους αναβατήρες που υπάρχουν, απαιτούνται τουλάχιστον τρεις ώρες. Κατήγγειλε δε ότι ορισμένοι του μιλούσαν για κίνδυνο, ενώ συγκεκριμένο άτομο τηλεφώνησε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για να πάει για απεγκλωβισμό, ώστε να εκθέσει το Χιονοδρομικό ότι δεν μπορούσε να τον κάνει.

Σύμφωνα με τον κ. Ιγγλέση, άνθρωποι βρίσκονται στο Χιονοδρομικό για να δίνουν πληροφορίες σε ένα συγκεκριμένο άτομο, για να καταγγέλλει μέσω ανακοινώσεων.

Στόχος ο Αγοραστός

Ο κ. Ιγγλέσης κατήγγειλε ότι η Δημοτική Αρχή, έχει ανθρώπους στο Χιονοδρομικό Κέντρο που θέλουν να χτυπήσουν πολιτικά τον περιφερειάρχη, με αφορμή το Χιονοδρομικό Κέντρο.
Όπως ανέφερε «δεχόμαστε μια επίθεση από ανθρώπους που είναι δίπλα μας. Την προηγούμενη φορά μας «σταύρωσαν», με ένα αισχρό δημοσίευμα, που «μάζεψαν» πολύ γρήγορα, το συζητήσαμε, ζήτησαν συγνώμη και τώρα πάλι, περίπου οι ίδιοι άνθρωποι, κάνουν τα ίδια πράγματα». Ο περιφερειακός σύμβουλος πρόσθεσε ότι του είπαν ανοιχτά ότι δεν θέλουν να χτυπήσουν τον Γρ. Ιγγλέση, αλλά τον Κ. Αγοραστό.

Ο πρόεδρος της «Κενταύρων Όρος», δήλωσε ότι ευτυχώς που περιφερειάρχης Θεσσαλίας είναι ο κ. Αγοραστός και γίνονται έργα, χωρίς να θέλει να απαξιώσει την αντιπολίτευση, διότι ο περιφερειάρχης είναι αυτός που ξέρει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα.

«Δεν άνοιξε για την ασφάλεια των πολιτών»

«Το Χ.Κ. λειτουργεί πολύ καλά και για 40 μέρες δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και το πρόβλημα ξεκίνησε από το πρωί του Σαββάτου που εκδόθηκε ανακοίνωση ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει για λόγους ασφαλείας και διότι το βράδυ της Παρασκευής σημειώθηκε χιονοθύελλα και δεν μπορούσαν να πατήσουν τα χιονοστρωτικά», ανέφερε. Όπως τόνισε για να πατηθεί το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου απαιτούνται 7-8 ώρες και το Σάββατο δεν μπορούσε να ανοίξει στις 3 το μεσημέρι και να κλείσει στις 4 μ.μ.

Όπως είπε ο κ. Ιγγλέσης, ο ίδιος και το προσωπικό, που είναι πολύ έμπειρο, έκριναν ότι δεν έπρεπε να ανοίξει το Χ.Κ. για την ασφάλεια του κόσμου. Πρόσθεσε δε ότι δεν είναι δυνατόν να ανοίγει το Χιονοδρομικό την Τετάρτη, του Αγ. Αθανασίου με 40 άτομα επισκεψιμότητα και να μην το ανοίγει το Σάββατο για να βγάλει χρήματα.

Ο ίδιος ξέσπασε σε λυγμούς και είπε ότι με αυτά που έγιναν ατσαλώθηκε, θα δουλέψει για το Χιονοδρομικό, που θα λειτουργεί με ασφάλεια και δεν θα ακούει κανέναν από αυτούς που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να διεκδικούν μισθούς χωρίς να προσφέρουν κάτι. Τους κάλεσε δε να μαζευτούν στα σπίτια τους και να του αφήσουν να κάνουν τη δουλειά τους.

Πάνω από 8,5 εκ. € κοστίζουν τα λιφτ

Μόνο για αλλαγή των λιφτ, που ήρθαν Γερμανοί και τα είδαν, το ελάχιστο ποσό για να μπουν σύγχρονοι αναβατήρες είναι 8,5 εκ. € και όχι για να μπουν μεταχειρισμένα που πετούν οι Ιταλοί. Όπως ανέφερε το έργο που έγινε στον Παρνασσό στοίχημα πάνω από 52 εκ. €, όπου μάλιστα την περασμένη εβδομάδα έγιναν επεισόδια, κάτι που δεν συνέβη στο Πήλιο.
Ο ίδιος εξήγησε ότι Γερμανική εταιρία ανέλαβε να κάνει μελέτη για να αντικατασταθούν τα λιφτ, που μπορεί να ενταχθεί σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, με την προϋπόθεση ότι δεν θα είναι μόνο χιονοδρομικό Κέντρο, αλλά τουριστικός προορισμός και μπορεί να χρησιμοποιείται ως Χιονοδρομικό Κέντρο χαμηλού ύψους. Και αυτό διότι το Χ.Κ. Πηλίου βρίσκεται σε υψόμετρο κάτω από 1700 μ., ενώ Χιονοδρομικά Κέντρα χαρακτηρίζονται όσα βρίσκονται σε μεγαλύτερα υψόμετρα.

«Επειδή έχω εμπιστοσύνη στον κ. Αγοραστό και αυτά που λέει δεν τα παίρνει πίσω ή δεν σκέφτεται πρώτα, πιστεύω ότι θα κάνει τρομερή προσπάθεια για να το πετύχουμε», ήταν η δήλωση του κ. Ιγγλέση.

Η θέση του Δ. Βόλου

Στο μεταξύ σε σημερινή ανακοίνωση του Δ. Βόλου με επιθετικό ύφος, η δημοτική αρχή Βόλου, αναφέρει, «το ρεζιλίκι και η απαξίωση που υφίστανται μέσω του διαδικτύου, για πολύ συγκεκριμένους και ιδιαίτερα σοβαρούς λόγους, το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου και μέσω αυτού το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας, με δραματικές συνέπειες για την τοπική μας κοινωνία και οικονομία δεν έχουν τελειωμό, την ώρα που οι υπεύθυνοι, ο Νομάρχης Λάρισας, Αγοραστός και οι εδώ υποτακτικοί του, περιφερειακοί σύμβουλοι, κρύβονται πίσω από ένα θηριώδη, εφιαλτικό, προπαγανδιστικό μηχανισμό, παραπλανώντας την κοινωνία και κρύβοντας την αλήθεια.
Τα νέα κρούσματα που σημειώθηκαν την Κυριακή, με βλάβες λόγω της κακής συντήρησης, για την οποία υποτίθεται ότι διατεθήκανε δεκάδες χιλιάδες ευρώ,, και για την οποία (συντήρηση) δεν λειτούργησε το Σάββατο το Χιονοδρομικό, όχι μόνο ταλαιπώρησαν εκατοντάδες επισκεπτών, αλλά στάθηκαν και αιτία να απειληθεί και η ζωή δύο μικρών παιδιών, που, είχαν την ατυχία, μεταξύ πολλών άλλων, να βρεθούν επί δίωρο εκτεθειμένα στην παγωνιά κρεμασμένα σε ένα λιφτ, ενώ οι «υπεύθυνοι» δεν γνώριζαν καν τον τρόπο να τα κατεβάσουν και χρειάστηκε η επέμβαση του Νίκου Μαγγίτση, στελέχους του Δήμου Βόλου για να απεγκλωβιστούν!
Είναι πλέον πασίδηλο ότι ο Νομάρχης Λάρισας με την συμπεριφορά του αφεντικού του μαγαζιού και η δουλοπρεπής στάση των εδώ συνεργατών του, ξεφεύγουν από τα όρια της γραφικότητας και πρέπει να αντιμετωπιστούν ως επικίνδυνοι όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο, αλλά με άμεση Εισαγγελική παρέμβαση, πριν θρηνήσουμε θύματα!
Κάθε σοβαρός και υπεύθυνος άνθρωπος ανατριχιάζει και στη σκέψη και μόνο τι θα συνέβαινε αν δεν υπήρχε αυτή η εν τέλει ευτυχής κατάληξη με τα δύο μικρά παιδιά που παγιδεύτηκαν στα λιφτ, και όλα αυτά γιατί οι «υπεύθυνοι» του Χιονοδρομικού, η ηγεσία της δήθεν Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας αποδεικνύονται τραγικά ανίκανοι να ανταποκριθούν και στα πιο στοιχειώδη καθήκοντά τους και ταυτόχρονα συμπεριφέρονται σαν κονκισταδόροι και συνεργάτες, αντίστοιχα, σε κατακτημένη περιοχή.
Και ναι μεν από τον Αγοραστό, δεδηλωμένο εχθρό της Μαγνησίας για τους δικούς του ιδιοτελείς προσωπικούς λόγους, που έχουν να κάνουν με την πολιτική του καριέρα, δεν περιμένουμε τίποτα, Οι εδώ όμως συνεργάτες του, Κολυνδρίνη, Ιγγλέσης, Καλτσογιάννης, Κοπάνας και οι άλλοι οφείλουν σήμερα κιόλας να πάρουν θέση, να αναλάβουν τις βαριές υποχρεώσεις που έχουν έναντι των πολιτών που τους τίμησαν και ή να τον υποχρεώσουν να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις δίκαιες διεκδικήσεις της περιοχής μας ή να παραιτηθούν.
Τέλος το κρυφτό, το ψέμα και η υποκρισία. Και γι΄ αυτούς και για όσα ΜΜΕ τους καλύπτουν. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι αν συμβεί κάποιο κακό δεν θα υπάρχει ανοχή ή κατανόηση για κανένα. Ηθικό ή φυσικό αυτουργό και για όσους τους καλύπτουν».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.