Γυρίσματα τηλεοπτικών εκπομπών στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Ζωηρό ενδιαφέρον για την προβολή του φυσικού περιβάλλοντος, των τοπικών γευστικών προϊόντων, της παραδοσιακής γαστρονομίας, του πολιτισμού, της ιστορίας και του τουριστικού προφίλ του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, επιδεικνύουν τηλεοπτικοί σταθμοί και εταιρίες παραγωγής οπτικοακουστικού υλικού στέλνοντας πολυάριθμα συνεργεία στο Πήλιο.
Από τα μηλοχώραφα μέχρι τις πλατείες στα πανέμορφα χωριά του Δήμου, από τα ιστορικά σημεία αναφοράς, τις κρίνες, τα καλντερίμια και τα πετρόκτιστα γιοφύρια μέχρι τα δάση και τις μοναδικές παραλίες στο Αιγαίο, δημοσιογράφοι, εικονολήπτες, σκηνοθέτες, ερευνητές και παραγωγοί εκπομπών, απολαμβάνουν τη φιλοξενία του Δήμου, των τοπικών επιχειρηματιών και των κατοίκων που καλωσορίζουν με εγκαρδιότητα τους επισκέπτες της περιοχής.
Η συγκομιδή των μήλων και κάστανων αλλά και μανιταριών μέσα στα πανέμορφα δάση, δίπλα σε απίστευτους καταρράκτες και φαράγγια, βρίσκονται αυτή την περίοδο στο επίκεντρο των τηλεοπτικών συνεργείων που απολαμβάνουν τους ρυθμούς και την καθημερινότητα στα χωριά και τους οικισμούς του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου.
Ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης μιλώντας για την εξωστρέφεια του Δήμου και την προσέλκυση τηλεοπτικών συνεργείων που προβάλλουν την περιοχή, τους ανθρώπους της, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, την ιστορία, την παράδοση και τη γαστρονομία που συνθέτουν την τουριστική ταυτότητα, τονίζει πως τίποτα δεν είναι τυχαίο.
«Υλοποιούμε ένα πολυεπίπεδο σχέδιο προβολής που δεν περιορίζεται μόνο στη συμμετοχή μας σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού ή στη διοργάνωση εκδηλώσεων και φεστιβάλ που απευθύνονται στον εσωτερικό τουρισμό. Είμαστε θετικοί σε προτάσεις συνεργασίας με τηλεοπτικούς σταθμούς και κινηματογραφιστές, που θέλουν την περιοχή του Δήμου μας σε πρώτο πλάνο.
Σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς των επαγγελματιών, με συνεταιριστές αλλά και με τους κοινωνικοπολιτιστικούς συλλόγους, αναδεικνύουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και καθιστούμε το Πήλιο, τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, αγαπημένο προορισμό και σημείο αναφοράς.
Δημιουργούμε με τις συνεργασίες προβολής μια προστιθέμενη αξία από τα τοπικά αγροτικά προϊόντα μέχρι τις υπηρεσίες θεματικού τουρισμού προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας», καταλήγει ο κ. Κουτσάφτης.

Μητρώο δεσποζόμενων ζώων
Ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου ξεκίνησε την δημιουργία μητρώου δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς.
Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 5 του Ν. 4039/2012 όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 3 του άρθρου 46 του Ν. 4235/2014 «ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται να προσκομίζει ή να αποστέλλει ταχυδρομικά επί αποδείξει στον οικείο Δήμο αντίγραφο του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής σήμανσης του ζώου του…»
Για αυτό το λόγο ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου καλεί τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς να επισκεφθούν τις υπηρεσίες του Δήμου προσκομίζοντας σε φωτοτυπία το βιβλιάριο του ζώου μαζί με το πιστοποιητικό ηλεκτρονικής ταυτοποίησης. Σε περίπτωση στείρωσης επισυνάπτεται το πιστοποιητικό στείρωσης.
Η κατάθεση των εγγράφων γίνεται στις υπηρεσίες του Δήμου (στο Δημαρχείο Ζαγοράς, αρμόδιος υπάλληλος κ. Ραφτοπούλου Ζωή ή στην Δημοτικής Ενότητα Μουρεσίου, αρμόδιος υπάλληλος κ. Κωστόπουλος Αντώνιος) συμπληρώνοντας αίτηση για εγγραφή του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς στο μητρώο του Δήμου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.