Η ΔΑΣ ΟΤΑ για τις εκλογές στα υπηρεσιακά συμβούλια των Δήμων

Την ερχόμενη Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2016 πραγματοποιούνται οι εκλογές σε όλους τους Δήμους της Μαγνησίας για την ανάδειξη των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Σε διακήρυξη της παράταξης για τις εκλογές τονίζεται ότι το θεσμικό – νομικό πλαίσιο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων κινείται στα πλαίσια των αποφάσεων και της πολιτικής που χαράσσουν κάθε φορά το κράτος και οι κυβερνήσεις, κινείται στα πλαίσια του αντιδραστικού Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα. Πλειοψηφία στα Υπηρεσιακά Συμβούλια έχει η εκάστοτε κυβέρνηση, αφού τα 3 από τα 5 μέλη είναι διορισμένα.

«Οι αιρετοί που εκλέχτηκαν με τα ψηφοδέλτια της ΔΑΣ ΟΤΑ που στήριξε το ΠΑΜΕ, έδωσαν τη μάχη για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων, ενημέρωσαν, αποκάλυψαν, υπερασπίστηκαν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων ενάντια στις αυθαιρεσίες και τις άδικες, αντεργατικές αποφάσεις των Δημοτικών Αρχών.
Δεν έχουν καμία δέσμευση απέναντι σε καμιά διοίκηση, δε λειτουργούν στη βάση προσωπικών εξυπηρετήσεων και ρουσφετιών.
Δεν υπηρέτησαν από κανένα πόστο και με κανένα τρόπο τις αντιλαϊκές πολιτικές καμιάς κυβέρνησης, δεν τους συνδέει κανένας ομφάλιος λώρος με αυτές.
Είμαστε η μόνη δύναμη που δεν καλλιεργούμε αυταπάτες για το ρόλο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, η μόνη δύναμη που λέμε ότι χωρίς ισχυρό κίνημα που θα συγκρούεται αποφασιστικά με κάθε αντιδραστική-αντιλαϊκή πολιτική, δεν μπορείς να υπερασπιστείς τα δικαιώματα των εργαζομένων και στο πλαίσιο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων», τονίζει η παράταξη.

Όλες οι άλλες δυνάμεις θεωρούν δεδομένη την αντιλαϊκή πολιτική και τους νόμους που διέπουν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, σπέρνουν αυταπάτες για το ρόλο τους. Γι’ αυτό εξάλλου στη συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων κατεβαίνουν μαζί, σε ενιαία ψηφοδέλτια. Οι αιρετοί όλων των άλλων δυνάμεων έχουν «αποδεχτεί» την αξιολόγηση και έχουν γίνει αξιολογητές, αφού βάζουν κανονικά βαθμό στους υποψήφιους διευθυντές και προϊσταμένους που κρίνονται από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Έχουν εγκρίνει μαζί με τα διορισμένα μέλη όλους τους αντεργατικούς Οργανισμούς των Δήμων, που αποδέχονται την κατάργηση θέσεων και αρμοδιοτήτων, τις κουτσουρεμένες παροχές στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα γενικότερα.

Βασικό κριτήριο ψήφου και για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, κατά τη γνώμη μας, είναι ποιο κίνημα μπορεί να αντιπαλέψει και να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική, αναφέρει η ΔΑΣ – ΟΤΑ.
Κίνημα που αποδέχεται σαν δεδομένους τους αντιλαϊκούς νόμους ή κίνημα που παλεύει να τους ανατρέψει, μέσα και έξω από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια;
Κίνημα που «αναθέτει» τάχα στους αιρετούς και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες να λύσουν τα προβλήματα ή κίνημα που παλεύει για τη συσπείρωση των εργαζομένων στα σωματεία, στις Γενικές Συνελεύσεις, στον αγώνα, σε συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα;
Κίνημα που θα αποδέχεται τον νέο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, τον Ελεγκτή Νομιμότητας, το Οικονομικό Παρατηρητήριο και όλο το ισχύον αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο, που έχει επιβληθεί στους Δήμους για την ενίσχυση της λειτουργίας τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων ή κίνημα κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Κίνημα που να παλεύει κατά των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων ή κίνημα που σπέρνει αυταπάτες για μια «άλλη, καλή» αξιολόγηση, στα πλαίσια του κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής, όπως προτείνουν από κοινού η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ.
Κίνημα που θα παλεύει για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, για καθολική κοινωνική ασφάλιση, για τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ή κίνημα που υπηρετεί τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας, που σημαίνει τσακισμένα μεροκάματα, φοροληστεία, φτώχεια για το λαό και τεράστια κέρδη για τους τραπεζίτες και τα μονοπώλια;

Το ψηφοδέλτιο υποψηφίων αιρετών της Δ.Α.Σ τακτικού προσωπικού για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Υπαλλήλων Ο.Τ.Α. Ν. Μαγνησίας

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (Δ.Α.Σ) ΟΤΑ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΑΡΜΑΜΕΝΤΟΥ ΚΥΡΑΤΣΟΥΛΑ
ΓΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΡΑΜΠΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΚΑΡΑΜΠΕΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΑΣΙΔΟΥΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΝΑΣΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΤΟΜΑΡΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΤΣΙΦΛΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

Το ψηφοδέλτιο υποψηφίων αιρετών της Δ.Α.Σ προσωπικού Ι.Δ.Α.Χ. για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Υπαλλήλων Ο.Τ.Α. Ν. Μαγνησίας»

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (Δ.Α.Σ) ΟΤΑ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΑΡΣΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΒΑΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΣΑΒΒΑΣ
ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΑ
ΚΑΡΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ
ΚΑΡΥΔΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΚΟΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΛΑΠΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΜΠΑΤΣΚΙΝΗΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΣΚΕΝΤΕΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΑΣΗΜΩ
ΣΤΥΛΙΔΟΥ ΚΙΤΣΑ
ΤΣΑΛΟΥΧΟΥ ΑΡΙΑΔΝΗ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.