Καταγγελία για λαθροθηρία σε οικισμό του Νοτίου Πηλίου

Καταγγελία για λαθροθηρία στο Ν. Πήλιο και συγκεκριμένα στον οικισμό Λύρη κάνει αναγνώστης της «Μαγνησίας», τη στιγμή μάλιστα που λόγω του χιονιού υπάρχει απόφαση της προϊσταμένης Διεύθυνσης Δασών Μαγνησίας που αναφέρει ότι στην περίπτωση ύπαρξης χιονοσκεπών εκτάσεων απαγορεύεται η άσκηση θήρας σε απόσταση 200 μ. από τις εκτάσεις αυτές.

Σύμφωνα με την καταγγελία κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν θηροφύλακα της Ομοσπονδίας (κυνηγών), ο οποίος εντόπισε τους λαθροθήρες και τους είπε ότι απαγορεύεται το κυνήγι σε απόσταση μικρότερη των 200 μ. από τον οικισμό, αλλά όταν έφυγε τα σκάγια έπεφταν ξανά στα σπίτια του οικισμού.

Ο αναγνώστης τονίζει ότι αν γινόταν έλεγχος από το Δασαρχείο ή την Αστυνομία, θα διαπιστωνόταν ποιοι κυνηγούν εντός του οικισμού και ότι οι μισοί απ’ αυτούς δεν έχουν άδεια θήρας.

Σύμφωνα με τον αναγνώστη από τις 20 μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, οι κυνηγοί βγαίνουν μαζικά στην περιοχή για να κυνηγήσουν κοτσύφια ακόμη και δίπλα στα σπίτια, τονίζοντας ότι είναι έθιμο και δεν πρόκειται να τους σταματήσει κανείς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.