Μητρόπολη: Εκδήλωση προς τιμήν εκπαιδευτικών

Εορταστική εκδήλωση προς τιμήν των εκπαιδευτικών με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών, προστατών της Παιδείας, διοργανώνει η Μητρόπολη Δημητριάδος, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο (Κ. Καρτάλη & Ανθ. Γαζή), της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα γίνουν:
7.30π.μ. – 10.30 π.μ. Όρθρος και πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία
Όρθρος και πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, θα τελεστεί αρτοκλασία υπέρ υγείας των εκπαιδευτικών της Μαγνησίας και επιμνημόσυνη δέση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων εκπαιδευτικών.

11.00π.μ. – 12.μ.μ. Τιμητική εκδήλωση
Τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στον φιλόλογο κ. Γιάννη Πατρίκο.
Παρουσίαση προγράμματος εκδηλώσεως από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Επιφάνιο Οικονόμου, ιεροκήρυκα της Ι.Μ. Δημητριάδος
Για την εκπαιδευτική προσφορά και την εν γένει προσωπικότητα του τιμωμένου θα μιλήσουν: ο κ. Χρίστος Δ. Ξενάκης, φιλόλογος με θέμα “Γιάννης Δ. Πατρίκος: Μια ολοκληρωμένη πνευματική προσωπικότητα”.
Ο κ. Γρηγόριος Καρταπάνης, ναυπηγός, αντιπρόεδρος της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών, με θέμα “Αναμνήσεις από τη διδασκαλία του Γιάννη Πατρίκου”.
Ανάγνωση βιογραφικού του τιμωμένου εκπαιδευτικού.
Απονομή υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου της Ανωτάτης Τιμητικής Διακρίσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, ήτοι του Χρυσού Σταυρού, στον κ. Γιάννη Δ. Πατρίκο.
Αντιφώνηση του τιμωμένου με θέμα “Ο σπερματικός λόγος του Θεού στους Αρχαίους Έλληνες Συγγραφείς και η αρμονική σύζευση Χριστιανισμού και Ελληνισμού από τους Αγίους Τρεις Ιεράρχες”.
Καταληκτήριος χαιρετισμός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.