Μνημόσυνο για τους 63 πεσόντες στην Όθρυ το 1991

Είκοσι έξι χρόνια μετά την πτώση του C 130

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης και του Διευθυντή του Β΄ Κλάδου του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Υποπτέραρχου (Ι) Ευάγγελου Μαντζίαρη, ως εκπρόσωπου του Αρχηγού ΓΕΑ, Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία «63 Θυμάτων C-130 – 748» του Δήμου Πειραιά, για τους 63 πεσόντες του αεροπορικού δυστυχήματος αεροσκάφους C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, στο όρος Όθρυς το 1991.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων της 112 Πτέρυγας Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, ενώ στο μνημείο που βρίσκεται στο όρος Όθρυς στεφάνι κατέθεσε ο Διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης, Σμήναρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης.
Στις τελετές παραβρέθηκαν ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Θεόδωρος Δρίτσας, ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, Ανώτατοι Αξιωματικοί και αντιπροσωπεία Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και συγγενείς των θυμάτων και Σύλλογοι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.