Μούρεσι: Βγήκαν οικογενειακώς για κυνήγι βράδυ και συνελήφθησαν

Στη σύλληψη ενός ανδρόγυνου και του γαμπρού τους, προχώρησαν χθες το βράδυ στο Μούρεσι αστυνομικοί του Α.Τ. Μηλεών, που κλήθηκαν σε συνδρομή από θηροφύλακα, διότι κυνηγούσαν παράνομα στην περιοχή και παρά την απαγόρευση λόγω των καιρικών συνθηκών.
Πρόκειται για έναν άνδρα 55 χρονών ,τη γυναίκα του 48 χρονών και τον γαμπρό τους ηλικίας 27 χρονών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για παράβαση του νόμου περί θήρας.

Γενική απαγόρευση της θήρας λόγω χιονιά
Με απόφαση που έλαβε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελος λαμβάνοντας υπόψη την έκτακτη ανάγκη προστασίας των θηρεύσιμων ειδών, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε όλη τη χώρα, απαγορεύει τη θήρα όλων των ειδών που προβλέπονται στην αριθμ. 143543/2140/2016 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Ρυθμίσεις θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2016-2017»και σε εφαρμογή των εκδοθέντων από τις δασικές υπηρεσίες σχετικών απαγορευτικών διατάξεων θήρας μέχρι 18 Ιανουαρίου 2017.
Ο αναπληρωτής υπουργός τονίζει ότι οι τοπικές απαγορευτικές διατάξεις θήρας που εκδόθηκαν από τις Διευθύνσεις Δασών και τα Δασαρχεία, λόγω των καιρικών φαινομένων λόγω των καιρικών φαινομένων που επικρατούν στις περιοχές αρμοδιότητάς τους, εξακολουθούν να ισχύουν και εφαρμόζονται μέχρι τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.