ΟΕΒΕΜ: «Με νύχια και δόντια» κρατούνται οι επιχειρήσεις μας

Χαρακτηρίζονται αναγκαίες οι ρυθμίσεις για οφειλών επαγγελματιών

Αναγκαιότητα χαρακτηρίζει τη ρύθμιση των οφειλών επαγγελματιών προς το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας και σε διαφορετική περίπτωση εκτιμά, ότι στην αγορά θα μπουν πολλά νέα λουκέτα, καθώς η κατάσταση είναι οριακή, πολλοί δεν βγάζουν καν τα τρέχοντα έξοδα και υπάρχει οργή ανάμεσα στους επαγγελματίες, με την κυβέρνηση να δείχνει ιδιαίτερη σκληρότητα στον ιδιωτικό τομέα.

Τα παραπάνω επισήμανε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5», ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφων Πλαστάρας, που αναφερόμενος στις δηλώσεις του Τρύφωνα Αλεξιάδη ότι δεν θα γίνει νέα ρύθμιση 100 δόσεων, για αποπληρωμή χρεών, δήλωσε ότι οι κυβερνώντες δείχνουν ιδιαίτερη σκληρότητα στον ιδιωτικό τομέα.

Όπως ανέφερε, στη συνάντηση που είχε κάνει η ΟΕΒΕΜ προ μηνός με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, είπε πει ότι αναμένεται ρύθμιση από τον υπουργό Εργασίας κ. Πετρόπουλο και από το 2017 θα ενταχθούν όλες οι οφειλές επαγγελματιών και φυσικών προσώπων σε ενιαία φόρμα.

Οι 7 στους 10 επαγγελματίες δεν πληρώνουν εμπρόθεσμα

«Αν τυχόν δε γίνουν ρυθμίσεις, θα σημάνει το τέλος πάρα πολλών επιχειρήσεων, διότι, σύμφωνα με στοιχεία που έχουμε, οι 7 στους 10 επαγγελματίες δεν μπορούν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις», τόνισε ο κ. Πλαστάρας, που έκανε λόγο για φοροαδυναμία και εισφοροαδυναμία, λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Αν και οι επαγγελματίες ζήτησαν από τον αναπληρωτή υπουργό ο λογαριασμός να είναι ολόκληρος ακατάσχετος για συναλλαγές με πλαστικό χρήματα και pos και στη συνάντηση είχε φανεί ότι κάτι τέτοιο θα ισχύσει, ο κ. Πλαστάρας τόνισε, ότι τελικά μετά τη συνάντηση της ΓΣΒΕΕ, με τον κ. Αλεξιάδη, έγινε προσπάθεια τοποθέτησης ποσοστού επί του λογαριασμού, που θα πηγαίνει στο κράτος.

«Με νύχια και… δόντια»

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, έκανε λόγο για άλλο ένα χτύπημα κατά του ιδιωτικού τομέα, που θα έχει επίπτωση νέα λουκέτα σε επιχειρήσεις.

Σήμερα, ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, υπάρχουν επαγγελματίες που δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό και υπάρχει μια γενική συσσωρευμένη οργή, που συγκρατείται με νύχια και δόντια μόνο και μόνο, γιατί υπάρχουν γονείς που συνεισφέρουν με τις συντάξεις τους.

Το ΕΣΠΑ, αν και δεν έχει ξεκλειδώσει ακόμη, είναι από τους λίγους πυλώνες που μπορούν να βοηθήσουν την οικονομία, αλλά όχι ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις, που έχουν οφειλές και παλιά χρέη προς τράπεζες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.