«Οργανώνονται» οι συνταξιούχοι διπλωματούχοι μηχανικοί της Μαγνησίας

Δημιουργούν ομάδα με ποικίλους τομείς ενδιαφερόντων

Στη δημιουργία ομάδας με ποικίλους τομείς ενδιαφερόντων και δραστηριοτήτων, που θα εμπλουτίσει ευχάριστα την καθημερινότητα και θα προσφέρει αισιοδοξία στα μέλη της, πέρα από τα δύσκολα γενικά και προσωπικά προβλήματα που βιώνει ο καθένας, προχωρούν οι Ομότιμοι διπλωματούχοι μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Η πρώτη συνάντηση, της ομάδας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Μαρτίου στις 7.00 το απόγευμα στο ΤΕΕ, προκειμένου να πάρει σάρκα και οστά, με σκέψεις και προτάσεις, το εγχείρημα.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε η οργανωτική επιτροπή, «το πέρασμα στη σύνταξη μας οδηγεί σε επαναπροσδιορισμό και ανασύνταξη του τρόπου της έως τώρα ζωής μας. Ο διαθέσιμος χρόνος και τα όρια αυτού του εναπομείναντος χρόνου, μας ωθούν σε αναζήτηση νέων δραστηριοτήτων και άλλων μορφών καθημερινής ευχαρίστησης. Η κοινωνικότητα και οι συντροφιές προσφέρουν τώρα ότι πραγματικά έχουμε πιο πολύ ανάγκη.

Στο χώρο των μηχανικών δεν υπάρχει κάποιο σχήμα – σύλλογος για μας τους συνταξιούχους. Πιστεύουμε ότι η δημιουργία μιας ομάδας με ποικίλους τομείς ενδιαφερόντων και δραστηριοτήτων, θα εμπλουτίσει ευχάριστα την καθημερινότητά μας και θα προσφέρει αισιοδοξία στα μέλη της, πέρα από τα δύσκολα γενικά και προσωπικά προβλήματα που βιώνει ο καθένας μας.

Δεν θα υπάρχει καταστατικό, ούτε πρόεδρος, ούτε συνδρομή, μόνο οργανωτική επιτροπή των πιο δραστήριων μελών και μικροομάδες ειδικών ενδιαφερόντων και δραστηριοτήτων. Ο καθένας θα μπορεί να προτείνει κάποια δραστηριότητα, που θα διεκπεραιώνει με τη βοήθεια και άλλων.

Με την κουλτούρα και το πρακτικό πνεύμα που μας χαρακτηρίζει ως μηχανικούς, θα επιδιώξουμε να ασχοληθούμε με θέματα όπως:
• αποδράσεις – εκδρομές – ταξίδια πολιτιστικού, περιηγητικού, γαστρονομικού ενδιαφέροντος με εξαιρετικές συνθήκες και ξεναγήσεις
• παρεϊστικες καταστάσεις σε café, μεζεδοπωλεία της πόλης μας ή και χωριών γύρω
• σταθερό χρονικά στέκι συνεύρεσης μία φορά την εβδομάδα ή το μήνα για οργάνωση με νέες ιδέες και για… κουβέντα …εκτόνωσης
• ανταλλαγές διαφόρων αντικειμένων (CD, βιβλίων, κλπ)
• οργανωμένες συναντήσεις μαγειρικής, πνευματικών παιγνιδιών, γυμναστικής κ.ά.
• ανταλλαγές απόψεων και γνώσεων σε θέματα υγείας, διατροφής, καλλιεργειών, κ.ά..
• προβολές – παρουσιάσεις εμπειριών με φωτογραφίες ή video, ταξιδιών, δραστηριοτήτων κ. α.
• ενεργές δράσεις στη πόλη με δημιουργικότητα, διασκέδαση, ευχάριστη απασχόληση, προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.
• αξιοποίηση κάθε στοιχείου που προσφέρεται, όπως μαζικά εισιτήρια για κάποια παράσταση, κάρτες ελευθέρας σε μουσεία, κ.ά.
Σκοπός είναι η ευχαρίστηση, ο δημιουργικός ελεύθερος χρόνος, η παρεϊστικη διάθεση, η ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων, διότι η ζωή είναι μπροστά μας για να την απολαμβάνουμε.

Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα, ευελπιστούμε στη θετική ανταπόκριση με τις απόψεις σας και τη μαζική συσπείρωση, καθώς πολλά γίνονται καλύτερα και οικονομικότερα όταν γίνονται από πολλούς.

Η επικοινωνία θα γίνεται με emails καθώς και με σελίδα στο Facebook, που θα δημιουργηθεί. Το ΤΕΕ και η πρόεδρος κ. Νάνσυ Καπούλα συμφώνησαν να βοηθήσουν σε οργανωτικό επίπεδο.

«Ας αφήσουμε τον καναπέ και τα …πιεσόμετρα, διότι όπως λέει και ο Οδυσσέας Ελύτης: «Σήκω και ντύσου. Ζήσε. Δεύτερη ζωή δεν έχει», καταλήγει η ανακοίνωση των συνταξιούχων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.