Π. Βαφίνης: Πλήγμα η απαξία των Ελλήνων αγροτών»

«Η απαξία των Ελλήνων αγροτών, έτσι όπως διαχρονικά εξελίχθηκε, είτε έστρεψε τους νέους αγρότες σε άλλα επαγγέλματα είτε τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν τη χώρα αναζητώντας την τύχη τους σε άλλες πατρίδες. Και αυτό, κατά τη γνώμη μου, αποτελεί το σοβαρότερο πλήγμα που θα μπορούσε να δεχθεί η εθνική μας οικονομία».
Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης, απευθύνοντας χαιρετισμό στο 14ο συνέδριο Αγροτικής Οικονομίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Βόλο και πρόσθεσε:
« Ίσως τώρα να το έχουμε ως κράτος αντιληφθεί. Ίσως τώρα είναι πλέον ανάγκη να φέρουμε πίσω όσους εγκατέλειψαν τη γή τους. Ίσως τώρα πρέπει να ενισχύσουμε την προσπάθεια όσων έμειναν πιστοί στο επάγγελμά τους. Με νέες τεχνολογίες, με νέες πρακτικές με καλύτερη οργάνωση, με συνέργειες, με συνένωση δυνάμεων, με μεταποίηση, με συντονισμό των εξαγωγών, με ανταγωνιστικό κόστος παραγωγής, με διείσδυση στις αγορές».
Ο κ. Βαφίνης υπογράμμισε την ανάγκη διεύρυνσης της παραγωγικής βάσης της χώρας ως μόνη διέξοδο από την ύφεση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.