Παραμένουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Αλόννησο

Φωτο αρχείου

Συνεχίζουν να δίνουν «μάχη» με το χρόνο τα συνεργεία τεχνικών της ΔΕΔΔΗΕ για να αποκαταστήσουν τις μεγάλες ζημιές που άφησε πίσω το πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας πριν από 13 μέρες και ενώ μέχρι και σήμερα ένα τμήμα του νησιού από την Στενή Βάλλα, προς Καλαμάκι κι Αγ. Δημήτριο, παραμένουν χωρίς ρεύμα. Χθες αποδεσμεύτηκαν τα οχήματα του Στρατού.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πέτρο Βαφίνη στο σημείο που δεν έχει ηλεκτροδοτηθεί ακόμη, υπάρχει τεράστια ζημιά με τους μετασχηματιστές τάσης, ενώ τα συνεργεία της ΔΕΗ, δουλεύουν όλες αυτές τις ημέρες, προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές». Ο κ. Βαφίνης, διευκρίνισε ότι όσες οικογένειες βρίσκονται σε αυτό το τμήμα του νησιού, είτε μεταφέρθηκαν στο Πατητήρι, είτε βρήκαν εναλλακτικούς τρόπους για τη θέρμανσή τους και την κάλυψη των υπολοίπων αναγκών τους.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι η εικόνα του νησιού είναι πλέον καλύτερη ενώ πρόσθεσε ότι μέχρι αργά χθες βράδυ μηχανήματα του στρατού και της Πυροσβεστικής, έφθασαν ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του νησιού, όπου απεγκλωβίστηκε κι ο τελευταίος κτηνοτρόφος.

Μάλιστα χθες, υπέγραψε έγγραφο με το οποίο αποδεσμεύει τα οχήματα του στρατού, τα οποία αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα, αν το επιβατηγό – οχηματαγωγό Πρωτεύς εκτελέσει κανονικά το δρομολόγιο, καθώς στη θαλάσσια περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Επίσης, μηχανήματα του στρατού, της Πυροσβεστικής και του Δήμου καθάρισαν όλο το οδικό δίκτυο του νησιού και η κυκλοφορία γίνεται χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ απομένει να καθαριστούν κάποιοι μικροί παράδρομοι. Όπως είπε, έχουν αποχιονιστεί όλοι οι οικισμοί, ενώ πλέον το βάρος του Δήμου, πέφτει στην απομάκρυνση δένδρων μέσα από τους οικισμούς και τα σχολεία. «Έχουν πέσει δένδρα μέσα στους οικισμούς, αλλά και σε σχολεία. Σήμερα λειτούργησαν το νηπιαγωγείο και ο παιδικός σταθμός στην Αλόννησο, ενώ από χθες λειτουργούν το Γυμνάσιο και οι Λυκειακές Τάξεις. Είχαν πέσει δένδρα μέσα στα σχολεία, τα οποία κι απομακρύναμε», τόνισε ο κ. Βαφίνης.

Τέλος, διευκρίνισε ότι από τις 150.000 € που εγκρίθηκαν από τον Υπουργό Εσωτερικών για τη Σκόπελο και την Αλόννησο, η Αλόννησος θα λάβει 60.000 €, χρήματα τα οποία προβλέπονται για δαπάνες και έξοδα αποχιονισμού. Ο ίδιος τόνισε ότι όταν απομακρυνθεί όλο το χιόνι, καθώς στην περιοχή Γέρακα, το ύψος του χιονιού φθάνει ακόμη το ένα μέτρο, θα γίνει καταγραφή των ζημιών και θα ζητηθεί η συνδρομή μηχανικών, για να σταλεί έγγραφο στο Υπουργείο για κονδύλι που θα αφορά αποζημιώσεις και αποκαταστάσεις, καθώς στο επαρχιακό δίκτυο, υπάρχουν πολλές ζημιές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.