Σε αμέλεια οφείλεται η πυρκαγιά σε δάσος στην Αλόννησο

Σε ανθρώπινη αμέλεια οφείλεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δάσος στη Στενή Βάλα Αλοννήσου, ανέφερε ο δήμαρχος του νησιού Πέτρος Βαφίνης, ενώ ο Δήμος μίσθωσε ειδικό μηχάνημα που μετατρέπει τα σπασμένα κλαδιά των πεύκων από την κακοκαιρία σε πριονίδι, για να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι πυρκαγιάς το καλοκαίρι.
Ο δήμαρχος Αλοννήσου μίλησε στην ΕΡΤ Βόλου και ανέφερε ότι η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Στενή Βάλα και είχε σαν αποτέλεσμα να καούν 30 στρέμματα δασικής έκτασης, οφείλεται σε ανθρώπινη αμέλεια. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, κάτοικος του νησιού άναψε φωτιά για να κάψει κλαδιά ελιών που είχαν σπάσει από το χιόνι, αλλά εξαιτίας των ανέμων η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις.
«Η φωτιά σταμάτησε στην κορυφή του βουνού, με τη βοήθεια των δυο πυροσβεστικών αεροσκαφών που έκαναν ρίψεις θαλασσινού νερού. Το πρόβλημα ήταν ότι στη Στενή Βάλα υπάρχουν αρκετές παραθεριστικές κατοικίες, που λίγο έλειψε να κινδυνεύσουν», δήλωσε ο δήμαρχος.

Κίνδυνος πυρκαγιών από τα κλαδιά
Ο Δήμος Αλοννήσου, προχώρησε στην ενοικίαση ειδικού μηχανήματος που μετατρέπει τα πεσμένα κλαδιά σε πριονίδι, ώστε να καθαριστούν τα σημεία που βρίσκονται κοντά στους δρόμους, αν είναι σχεδόν αδύνατον να απομακρυνθούν τα χιλιάδες σπασμένα κλαδιά πεύκων που βρίσκονται μέσα σε δύσβατες, δασικές περιοχές.
«Φοβάμαι ότι θα έχουμε μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο φέτος το καλοκαίρι, γιατί αυτά τα κλαδιά αποτελούν «βόμβα» για την εξάπλωση πιθανών πυρκαγιών, και είναι ήδη ξερά», δήλωσε ο δήμαρχος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.