Σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις οι αγρότες της Μαγνησίας

Το κλείσιμο των δρόμων αν υπάρξει, θα είναι συμβολικό, είπε ο Ν. Αγγελής

Σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις την ερχόμενη εβδομάδα, βρίσκονται οι αγρότες της ΠΑΣΥ στη Μαγνησία, που τηρούν στάση αναμονής και εκτιμούν ότι δεν θα κλείσουν οι δρόμοι. Ο αγροτοσυνδικαλιστής του μπλόκου Αερινού Νίκος Αγγελής δήλωσε στο «Ράδιο-Ένα 102,5», ότι η Πολιτεία πρέπει να στηρίξει τον αγροτικό τομέα και την κτηνοτροφία και όχι να τους υπερφορολογεί, διότι χώρα που δεν μπορεί να παράξει τη διατροφή της, δεν μπορεί να επιβιώσει.

Περιοδείες και συσκέψεις
Οι αγρότες του μπλόκου Αερινού όλο αυτό το διάστημα έκαναν περιοδείες και συσκέψεις, ενημερώθηκαν για τα προβλήματα και είναι έτοιμοι από βδομάδα να βγάλουν τα τρακτέρ στην άκρη του δρόμου, εκτιμώντας ότι δεν θα κλείσουν οι δρόμοι.
Ο Νίκος Αγγελής τόνισε ότι από φέτος οι αγρότες θα αντιμετωπίσουν το ασφαλιστικό που δεν είχαν μέχρι πέρυσι και ανέφερε ότι το καθαρό εισόδημα κάθε αγρότη, θα είναι μειωμένο κατά 22%, χαρακτηρίζοντάς το πολύ μεγάλο ποσό.
«Το κακό είναι ότι όλοι οι κλάδοι φθίνουν, πάμε στο Νοσοκομείο και δεν έχουμε ούτε φάρμακα, ούτε μπορούμε να κάνουμε εξετάσεις, κάτι που σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα όλοι οι πολίτες, ενώ το ασφαλιστικό και φορολογικό αγγίζει όλη την κοινωνία», τόνισε ο αγροτοσυνδικαλιστής.

Ζητείται συμπαράσταση
Ο κ. Αγγελής ζήτησε από τους πολίτες να συμπαρασταθούν στους αγώνες των αγροτών, που παράγουν προϊόντα. Όπως ανέφερε, «ενώ μπορούμε να παράξουμε τα πάντα οι πολιτικές όλα αυτά τα χρόνια έκλεισαν τη βιομηχανία ζάχαρης και σειρά εργοστασίων και πλέον γίνεται εισαγωγή 70-80% των αγροτικών προϊόντων».
Ο ίδιος τόνισε, ότι εφόσον είμαστε στην ΕΕ έχουμε πρωτόκολλο φυτοπροστασίας και οι αγρότες δεν μπορούν να ρίξουν βαριές δραστικές ουσίες στα προϊόντα τους. Όταν όμως έρχεται ένα προϊόν από μια τρίτη χώρα, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν έχει δηλητήριο, τόνισε.

Αλλάζουν τα πράγματα και χωρίς κόστος
«Από τη στιγμή που μπορούμε να προστατέψουμε διατροφικά τον Έλληνα, πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα και μάλιστα χωρίς κόστος», τόνισε και εκτίμησε ότι μπορούμε να εξετάζουμε αν ένα αγροτικό προϊόν εισαγωγής αντιπροσωπεύει συγκεκριμένες προδιαγραφές και αν δεν συμβαίνει αυτό, να γυρίζει πίσω στη χώρα εισαγωγής.
Ο κ. Αγγελής δήλωσε ότι πρέπει να στηριχτεί η παραγωγή των Ελλήνων αγροτών και κτηνοτρόφων, δηλώνοντας ότι δεν μπορούμε να επιβιώσουμε ως χώρα από τη στιγμή που δεν παράγουμε τη διατροφή μας, τη στιγμή που είμαστε χώρα που μπορεί κάποιος να καλλιεργήσει τα πάντα, παρά την υπερφορολόγηση και το πολύ ακριβό κόστος παραγωγής, που αν συνεχιστεί σε πέντε χρόνια δεν θα υπάρχει αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.