Σε ποιους Ναούς θα τελεστεί η Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου

Ρασοφορία δοκίμου μοναχής στη Μονή Ταξιαρχών

Η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου, θα τελεστεί την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, ημέρα της μνήμης του, σε συγκεκριμένους Ναούς της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Η εν λόγω Θεία Λειτουργία, που είναι πρόδρομη των γνωστών Θείων Λειτουργιών του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και του Μεγάλου Βασιλείου, τελείται στον σολέα, με πρόσωπο προς τον λαό, διακρίνεται για τους αντιφωνικούς ύμνους, τις εκτενείς ευχές, ενώ διασώζει τον λειτουργικό τύπο της Εκκλησίας των Αποστολικών χρόνων. Ιδιαίτερο δε χαρακτηριστικό της είναι η προσφορά στους πιστούς ξεχωριστά του Σώματος και του Αίματος του Χριστού.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα τελέσει την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων Πειραιώς, όπου θα ομιλήσει.
Η Θεία λειτουργία θα τελεστεί, επίσης: Στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, της «Κατακόμβης» του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου. Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βόλου. Στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Νέας Ιωνίας. Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγριάς. Στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Κισσού.


Ρασοφορία νέας Μοναχής

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στις 5μ.μ. ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Ιγνάτιος θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πηλίου, στο τέλος του οποίου θα τελέσει την ρασοφορία Δοκίμου Μοναχής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.