Στο Αερινό συγκεντρώνονται τα πρώτα τρακτέρ των αγροτών

Από τους προσκείμενους στην ΠΑΣΥ, για τη Μαγνησία

Στον κόμβο Αερινού κατεβαίνουν σήμερα Πέμπτη το μεσημέρι τα πρώτα τρακτέρ αγροτών της ΠΑΣΥ για τη Μαγνησία, που διεκδικούν λύσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.
Τα παραπάνω ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής της περιοχής Βελεστίνου Νίκος Αγγελής, που τόνισε ότι οι αγρότες θα κατέβουν στη 1 με 2 το μεσημέρι και θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στον παράδρομο της ΠΑΘΕ, χωρίς να παρεμποδίσουν την κυκλοφορία.

Συγκέντρωση τρακτέρ στα χωριά Βελεστίνου
Ο Δημήτρης Σπαθής, αγροτοσυνδικαλιστής της περιοχής Βελεστίνου δήλωσε ότι οι αγρότες ξεκίνησαν να μαζεύουν τα τρακτέρ στις πλατείες του Στεφανοβικείου και του Ριζομύλου, ενώ υπάρχει ετοιμότητα και στα άλλα χωριά, ώστε να γίνει κάθοδος στον κόμβο της Χλόης.
Ο ίδιος είπε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ότι η ημερομηνία καθόδου θα εξαρτηθεί και από τον καιρό, ενώ εκτίμησε ότι μέχρι το Σάββατο τα τρακτέρ θα έχουν κατέβει στο δρόμο.
Ο Δημ. Σπαθής εκτίμησε ότι υπάρχει διάθεση από πλευράς αγροτών να λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις και στους δρόμους θα κατέβουν όσα περίπου αγροτικά μηχανήματα είχαν κατέβει και πέρυσι, ενώ τόνισε ότι οι αγρότες της περιοχής Αλμυρού και Φαρσάλων που συμμετείχαν πέρυσι, προς τον παρόν δεν φαίνεται να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.
Ο αγροτοσυνδικαλιστής τόνισε, ότι αφότου βγουν τα μηχανήματα της περιοχής στο κόμβο της Χλόης, στη συνέχεια – και σε συνεννόηση με τα άλλα αγροτικά μπλόκα – θα αποφασίσουν τι θα πράξουν.
Δε δόθηκε λύση στα προβλήματα

Για τα προβλήματα που υπάρχουν τόνισε ότι όχι μόνο δε δόθηκε λύση, αλλά προστίθενται και νέα ζητήματα, όπως σε όσους αγρότες ήταν στο ειδικό καθεστώς και έλαβαν το 2016 τις επιδοτήσεις του 2015, χωρίς δική τους ευθύνη, πρέπει να τηρούν βιβλία, διότι το εισόδημά τους ξεπερνά τις 5.000 €, ενώ αν δεν το κάνουν απειλούνται με πρόστιμα. «Εκτός από το φορολογικό και το ασφαλιστικό που «καίει» τους αγρότες, κάθε χρόνο έχουμε και νέα θέματα», είπε ο κ. Σπαθής, που πρόσθεσε ότι και διάλογος να γίνει με τον υπουργό, το πιθανότερο είναι να μην οδηγήσει πουθενά, καθώς και πέρυσι έγινε, υπήρξαν δεσμεύσεις και δεν έγινε το παραμικρό.
Όπως ανέφερε, το ποσό των ενισχύσεων θεωρείται ως βασικό αγροτικό εισόδημα, ενώ ο ΦΠΑ 14% για τα αγροτικά εφόδια προκαταβάλλεται, για ‘όσους δεν έχουν βιβλία και αν γίνει συμψηφισμός μπορεί να πάρουν πίσω τα χρήματα μετά από 2-3χρόνια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.