Στο έλεος του χιονιά η Αλόννησος χωρίς νερό και ρεύμα

Στο 1,5 μ. έφτασε το χιόνι στο νησί -5 ως -12 οι θερμοκρασίες στη Μαγνησία

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκη ζητά η Περιφερειακή Ενότητα και ο Δήμος να κηρυχθεί η Αλόννησος όπου δεν υπάρχει ρεύμα και νερό και το χιόνι έχει φθάσει το ενάμισι μέτρο ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται.
Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, δήλωσε ότι το νησί βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. “Ο δήμαρχος κ. Βαφίνης δεν μπορεί να πλησιάσει το δημαρχείο για να ενημερώσει με ηλεκτρονικό μήνυμα στο αρμόδιο υπουργείο για να γίνει η διαδικασία του αιτήματος όπως προβλέπεται” τόνισε χαρακτηριστικά. “Πρέπει να λυθεί άμεσα το πρόβλημα και να έλθει το ρεύμα και στο νερό στο νησί.

Στη Σκόπελο το χιόνι έχει φθάσει το ένα μέτρο και συνεχίζει να χιονίζει, εκεί όμως υπάρχει για την ώρα ρεύμα. Οι θερμοκρασίες είναι κάτω του μηδενός και το αλάτι ακόμη που ρίχνουν οι αλατιέρες γίνεται κρύσταλλος.

Στη χερσαία Μαγνησία οι πολικές θερμοκρασίες επικρατούν και το πάγος έχει καλύψει τα πάντα. Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί αλλά απαιτείται οι οδηγοί να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
“Στην οδό Λαρίσης το 80% του οδοστρώματος είναι καθαρό αλλά στα πλάγια, όπου άφηνε σωρούς χιονιού το μηχάνημα έχουν δημιουργηθεί βουνά πάγου” επισήμανε η κ. Κολυνδρίνη. Εδώ στην Αγριά στην ΕΨΑ που χιόνι δεν έχει, τα πάντα είναι παγωμένα και όπως μου έλεγαν οι χειριστές των μηχανημάτων, σπάζουν με τις αξίνες το αλάτι για να πέσει στο δρόμο. Έχει κρυσταλλώσει”. Μερικές ενδεικτικές θερμοκρασίες σήμερα στη Μαγνησία, -12 στα Χάνια και στη Ζαγορά, -10 στην Αργαλαστή,-5 στην πόλη του Βόλου.

Σύμφωνα με προβλέψεις της ΕΜΥ, οι χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Σήμερα το Χιονοδρομικό θα ανοίξει στις 10:30 τόσο για το κοινό όσο και για να συνεχιστούν οι πανελλήνιοι αγώνες σκι, τεχνικής κατάβασης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.