ΣΒΘΚΕ: Παράταση πληρωμών για τις επιχειρήσεις που έπληξε η κακοκαιρία

Υπόμνημα με το οποίο ζητά χορήγηση παράτασης στις προθεσμίες τακτοποίησης των οικονομικών υποχρεώσεων για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας που επλήγησαν από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας του τελευταίου διαστήματος, απέστειλε τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο και Οικονομίας & Ανάπτυξης Δημ. Παπαδημητρίου ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος.

Σύμφωνα με τους βιομήχανους, οι Περιφέρειες της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, επλήγησαν κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα από σφοδρό και παρατεταμένο κύμα κακοκαιρίας. Εξαιτίας αυτού, ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων είτε υπολειτούργησε, είτε δεν μπόρεσε να λειτουργήσει καθόλου ή και υπέστη πολλές και σοβαρές ζημιές που θα χρειαστεί χρόνο αλλά και οικονομικούς πόρους προκειμένου να αποκατασταθεί και να τεθεί σε πλήρη παραγωγική λειτουργία.

«Για το λόγο αυτό και προκειμένου για τις επιχειρήσεις των συγκεκριμένων περιοχών, θα θέλαμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χορηγήσετε παράταση τουλάχιστον μέχρι 30 Μαρτίου 2017 στις προθεσμίες για την τακτοποίηση των οικονομικών τους υποχρεώσεων κυρίως ως προς τις αρμόδιες Φορολογικές Αρχές αλλά και τα Ασφαλιστικά Ταμεία», τονίζει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών.

Όπως αναφέρει, η παράταση θα μπορούσε να λειτουργήσει ευεργετικά στην παρούσα χρονική στιγμή για τις επιχειρήσεις, προκειμένου να μην υπάρξουν απώλειες πιθανών ρυθμίσεων που αυτές έχουν εξασφαλίσει αλλά και προκειμένου οι επιχειρήσεις να μπορούν να ανταποκριθούν και να παραμείνουν συνεπείς τόσο στις φορολογικές και ασφαλιστικές, όσο και γενικότερα στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.