Σύσκεψη στη Ζαγορά για τους δασικούς χάρτες

Ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους Αγροτικών Συλλόγων του Πηλίου σχετικά με τα προβλήματα του κλάδου (ασφαλιστικό, φορολογικό κ.α.) και όσα ζητήματα προκαλεί η ανάρτηση των δασικών χαρτών, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου στο Δημαρχείο στην Ζαγορά.

Ο Δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης τόνισε ότι ο αγροτικός κόσμος της χώρας αντιμετωπίζει συσσωρευμένα προβλήματα με τις εισφορές, την φορολόγηση, το υψηλό κόστος παραγωγής κ.α. που επιδρούν αρνητικά την παραγωγική δραστηριότητα και κατά συνέπεια στην οικονομία περιοχών όπως το Πήλιο όπου ο πρωτογενής τομέας αποτελεί βασικό άξονα της οικονομίας.
“Ο Δήμος μας, συμπαραστάτης στους αγώνες και τις διεκδικήσεις του αγροτικού κόσμου, αναλαμβάνει σε συνεργασία με όλους τους αγροτικούς Συλλόγους, ομάδες παραγωγών κ.α., την πρωτοβουλία να καταγραφούν όλα τα προβλήματα, να ιεραρχηθούν και να διεκδικηθούν λύσεις από τους αρμόδιους φορείς της κυβέρνησης”, ανέφερε ο κ. Κουτσάφτης και το αμέσως προσεχές διάστημα, θα συνταχθεί σχετικό υπόμνημα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι κ.κ. Απ. Κοντογιώργος (Αντιδήμαρχος), Αντ. Λάσκος, Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, Β. Κομνηνός, Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς, Γ. Ψαθάς, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ζαγοράς, Γ. Βασιλείου Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Πουρίου, Νικ. Νάσιος, Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Μακρυράχης, Μαρία Σαμαρά, επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Προκ. Κουτσελίνης, Δημοτικός Σύμβουλος, Γ. Τσακνάκης Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Άνω Λεχωνίων, Νικ. Καπέλας, Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Δράκειας, Απ. Διανέλος, Πρόεδρος αγροτικού συνεταιρισμού Μηλεών, μέλη των Διοικήσεων των Συλλόγων και συνεταιρισμών κ.α.

Τονίστηκε ότι θα πρέπει να ζητηθεί να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις εισφορές ώστε να μην κληθούν οι αγρότες να πληρώσουν μέσα στη χρονιά τόσο τις εισφορές του δεύτερου εξαμήνου του 2016 όσο και του 2017, να γίνει τροποποίηση συγκεκριμένων διατάξεων για τη βελτίωση του τρόπου εφαρμογής του εργόσημου, αύξηση του συντελεστή απόσβεσης του ζωικού κεφαλαίου και του αντίστοιχου φυτικού πολυετούς καλλιέργειας, δυνατότητα απόσβεσης της αξίας αγοράς γης για καλλιέργεια ή έκπτωσής της από τα έσοδα, δυνατότητα απόσβεσης της αξίας αγροτικού μηχανήματος, το καθαρό εισόδημα στο οποίο υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές να μοιράζεται στα μέλη της οικογένειας που ασχολούνται με την αγροτική παραγωγή κ.α.

Επίσης στο υπόμνημα θα γίνεται αναφορά και στην τεράστια αναστάτωση και τα πολλά προβλήματα που έχουν προκληθεί με την βιαστική διαδικασία που ακολουθήθηκε για την ανάρτηση των δασικών χαρτών και θα ζητηθεί από την Κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες νομοθετικού και διοικητικού χαρακτήρα, ώστε να αντιμετωπιστούν έστω τώρα τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί και να αποφευχθούν άλλα προβλήματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.