Τζούλια Τσαλίκη: Ζητούμε άμεση εφαρμογή της Υπ. Απόφασης για διέλευση οχημάτων

Άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας

Την άμεση εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης για διέλευση των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας, ζητά η Περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης «Θεσσαλών Συμπολιτεία» και αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τζούλια Τσαλίκη.
Όπως τονίζει, «στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 25ης Ιουλίου 2016, θέσαμε το σοβαρότατο θέμα της εφαρμογής ισχύουσας διάταξης νόμου με την οποία απαγορεύεται η «διέλευση στο παράπλευρο οδικό δίκτυο για οχήματα επαγγελματικής χρήσης, βαρέα οχήματα, για μηχανήματα έργων, φορτηγών και λοιπές κατηγορίες οχημάτων, όταν αυτά υπερβαίνουν μικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων», εκτός αυτών που θα φέρουν τη σχετική άδεια.
Στο πλαίσιο αυτό καλέσαμε την Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει πρωτοβουλία για τη διευκρίνιση του ισχύοντος καθεστώτος, να ζητήσει μέτρα καλύτερης αστυνόμευσης και να καλέσει όλους τους όλoυς τους εμπλεκόμενους σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Η έκδοση της από 11/8/2016 Υπουργικής Απόφασης για τον καθορισμό εξαιρέσεων από την απαγόρευση διέλευσης στο παράπλευρο οδικό δίκτυο, είναι προς τη θετική κατεύθυνση και δεν θα πρέπει να αφήνει περιθώριο για ολιγωρίες. Για το λόγο αυτό ζητούμε την άμεση εφαρμογή της, όσον αφορά τουλάχιστόν στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας.
Έτσι, πιστεύουμε ότι είναι ακόμη πιο επίκαιρη η πρότασή μας – που θα κατατεθεί στα πλαίσια σχετικής ερώτησης – προς την Περιφερειακή Αρχή, να παρακολουθήσει το θέμα και να αναλάβει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την πληρέστερη εφαρμογή της. Αυτό θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ασφάλεια των πολιτών, αλλά και θα επιτρέψει την απρόσκοπτη κίνηση των κατοίκων καθώς και την συνέχιση των οικονομικών δραστηριοτήτων στην περιοχή».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.