Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας σε δύο εστιατόρια της Μαγνησίας

Άποψη του εστιατορίου "6 κλειδιά" (αριστερά) και του "Elia's" δεξιά.
Η εξέλιξη της γαστρονομίας στο επίκεντρο των «Χρυσών Σκούφων»
Ο σεφ του Elia's Restaurant Νίκος Σταυρακάκης.
Ο σεφ του Elia’s Restaurant Νίκος Σταυρακάκης.

Σε μια λαμπερή τελετή στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 13/2 οι Χρυσοί Σκούφοι και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2017 από το Αθηνόραμα και τον Alpha Guide. Στην κορυφή της λίστας των βραβευμένων εστιατορίων συνεχίζουν να συγκατοικούν για τρίτη χρονιά το «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα και το «Funky Gourmet» του Νίκου Ρούσσου και της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη στην Αθήνα που έκοψαν το νήμα πρώτοι στο σαφάρι των Χρυσών Σκούφων, ενώ για πρώτη φορά στην 24χρονη ιστορία του θεσμού απονεμήθηκε Βραβείο Κοινού, στο «Pelagos Seaside Restaurant» στο Κουτσουνάρι της Ιεράπετρας. Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για τις γαστρονομικές τους προτάσεις κατάφεραν να αποσπάσουν και δύο εστιατόρια από τη Μαγνησία. Πρόκειται για το Elia’s Restaurant που βρίσκεται εντός του ξενοδοχείου «Mandraki Village» στις Κουκουναριές της Σκιάθου που απέσπασε βαθμολογία 14,5/20 και το «6 κλειδιά» στην

Ο σεφ του εστιατορίου "6 κλειδιά" Γιάννης Μπαξεβάνης.
Ο σεφ του εστιατορίου “6 κλειδιά” Γιάννης Μπαξεβάνης.

παραλία της Αφήσσου με βαθμολογία 14/20. Όπως ανέφεραν οι αξιολογητές του διαγωνισμού στο Elia’s Restaurant «ο σεφ Νίκος Σταυρακάκης εξελίσσει με μπρίο την τεχνική του ανεβάζοντας επιδόσεις. Η conceptual προσέγγισή του φέρει ολοζώντανο το στίγμα της Ελλάδας, σε κάποια πιάτα και με fusion λογική. Το μπαρμπούνι-μπακλαβάς με γλυκάλμυρα τραγανά φύλλα και αρωματική σάλτσα κρίταμου, η βασιλική ζαργάνα σεβίτσε με φανταστικό ζωμό από ντολμαδάκια και ηλεκτρισμένο τουρσί φινόκιο δίνουν τον τόνο», ενώ για την συνεργασία των σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη και Διονύση Ζαχαρόπουλου στα «6 κλειδιά» σημειώνουν «πίτα με φύλλο-ρουστίκ δαντέλα να ψήνεται στη σχάρα με μια σούπερ μυρωδάτη γέμιση βοτάνων και ξύγαλο Σητείας, πρωτότυπος χοιρινός λαιμός με πορτοκάλια confit για 6 ολόκληρες ώρες σε λάδι, τραγανιστό κανταΐφι με υπαινικτική γεύση καρύδας και μοσχολέμονου που έχει δίπλα του παγωτό κανέλα, κρέμα «καμένης» καραμέλας γάλακτος και contrapunto τριαντάφυλλο γλυκό: η συνεργασία Ζαχαρόπουλου – Μπαξεβάνη αναδίνει γοητευτική Ελλάδα.»

Πέρα από τα βραβείο όμως, αξιοσημείωτη ήταν και η υποψηφιότητα για Χρυσό Σκούφο 2017 ήταν και το τσιπουράδικο «Με ζεν» στο Βόλο, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε gourmet τσιπουράδικο για πιο εκλεπτυσμένους ουρανίσκους. Τα βραβεία αλλά και οι υποψηφιότητες που απέσπασαν τα εστιατόρια της Μαγνησίας αποδεικνύουν την αναβάθμιση του επιπέδου της γαστρονομίας που μπορούν να απολαύσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νομού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.