Ζητάει ρύθμιση χρέους για το Γηροκομείο Βόλου

Ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ζητώντας τη ρύθμιση χρέους για το Γηροκομείο Βόλου, δεδομένου ότι τίθεται σοβαρό ζήτημα βιωσιμότητας του ιδρύματος.
Όπως αναφέρει ο βουλευτής Μαγνησίας, το γηροκομείο Βόλου είναι ένα ίδρυμα με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, που μαζί με του τροφίμους του φιλοξενεί και άπορα ηλικιωμένα άτομα, χωρίς να μπορεί να εισπράξει τα ποσά των συμβατικών κλινών, καθώς δεν φέρει την ειδική πιστοποίησης ως Φορέας Κοινωνικής Φροντίδας. Η έκδοση της εν λόγω πιστοποίησης απαιτεί ασφαλιστική ενημερότητα, η οποία είναι αδύνατον να εκδοθεί λόγω οφειλών προς το ΙΚΑ. Για τις οφειλές αυτές έχουν δεσμευτεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ιδρύματος και έχουν κατασχεθεί ακίνητα που ανήκαν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του γηροκομείου.
Το γηροκομείο Βόλου είναι ένα ίδρυμα που δίνει καθημερινό αγώνα επιβίωσης, προκειμένου να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του στους ηλικιωμένους τροφίμους και στους πολίτες της πόλης. Ήδη βρίσκεται σε περίοδο οικονομικής εξυγίανσης, αλλά η συνδρομή του κράτους κρίνεται αναγκαία. Μια σειρά ευνοϊκών μέτρων, όπως ο συμψηφισμός των χρεών προς το ΙΚΑ με τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς το ίδρυμα θα διευκόλυναν τη βιωσιμότητα του γηροκομείου.
Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος τονίζει ότι τα αρμόδια υπουργεία οφείλουν να εξετάσουν ενδελεχώς τις προτάσεις του Γηροκομείου Βόλου και να διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία και την προσφορά του ιδρύματος απέναντι στους πολίτες της τρίτης ηλικίας του Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.