«Πειρατικές» κρουαζιέρες σε Παγασητικό και νησιά με το αζημίωτο…

Το σκάφος δε διέθετε πιστοποιητικό αξιοπλοΐας

«Μαύρες» κρουαζιέρες έκανε ιστιοφόρο σκάφος με Ολλανδική σημαία, ιδιοκτησίας Γαλλίδας υπηκόου, από το λιμάνι του Βόλου προς Τρίκερι και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, μεταφέροντας, χωρίς να διαθέτει πιστοποιητικό αξιοπλοΐας, Έλληνες και ξένους επιβάτες, με το αζημίωτο και χωρίς να εκδίδει αποδείξεις. Η υπόθεση των πειρατικών θαλάσσιων εκδρομών, αποκαλύφθηκε από το Λιμεναρχείο Βόλου, ενώ ενημερώθηκε και η Εφορία, προκειμένου να κινήσει τη διαδικασία επιβολής κυρώσεων για φορολογικές παραβάσεις.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμεναρχείο Βόλου, μετά από έλεγχο λιμενικών σήμερα, στο θαλάσσιο χώρο μπροστά από το κτίριο Παπαστράτος του Π.Θ., σε συνεργασία με Εφοριακούς, κατελήφθη ο 60χρονος Γάλλος κυβερνήτης, να ναυλώνει σε τρίτους, υπό τη διακυβέρνησή του, ιδιωτικό σκάφος αναψυχής, κατά παράβαση του νόμου, καθώς δεν διέθετε πιστοποιητικό αξιοπλοΐας και πιστοποιητικά πλόων.

Οι λιμενικοί συνέλαβαν τον Γάλλο κυβερνήτη, καθώς και μια γυναίκα που φέρεται ότι εργαζόταν στο πλοίο (μαγείρευε και καθάριζε), διότι δεν διέθετε κάρτας υγείας που προβλέπει η νομοθεσία, οι οποίοι όμως αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, ιδιοκτήτρια του σκάφους “Palomatisa” Amsterdam με σημαία Ολλανδίας, είναι μια Γαλλίδα γυναίκα, η οποία δεν βρισκόταν στο μήκους 18 μέτρων ιστιοφόρο στη διάρκεια του ελέγχου.

Κρουαζιέρα από 50 €
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σκάφος μισθώνονταν σε Έλληνες και τουρίστες για ημερήσιες (και όχι μόνο) κρουαζιέρες στο Τρίκερι ή στα νησιά των Βορείων Σποράδων, με τιμές που ξεκινούν από 50 € το άτομο, ενώ το φαγητό χρεώνονταν επιπλέον.
Μάλιστα για περίπτωση κρουαζιέρας έξι ατόμων με διανυκτερεύσεις προς Σκόπελο και Αλόννησο, η τιμή μπορούσε να φτάσει και τα 1500 €.

Οι λιμενικοί οδηγήθηκαν στην υπόθεση μετά από διαφήμιση που είδαν, τόσο εντός του σκάφους, όσο και σε διάφορες ιστοσελίδες που έχουν σχέση με τουρισμό και κρουαζιέρες, αλλά και μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μετά από περίπου 20 ημέρες προεργασίας και συλλογής στοιχείων έκαναν σήμερα τον έλεγχο και τις συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Λιμεναρχείο Βόλου θα επιβάλει βαρύ πρόστιμο στην ιδιοκτήτρια του σκάφους, ενώ κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και από πλευράς Εφορίας, καθώς διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, διερευνάται αν η σημαία του σκάφους επιτρέπει τη χρήση του για εμπορική δραστηριότητα (τουριστική) ή μόνο για αναψυχή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.