Κοκτέιλ : Γλυκιά Γουλιά

Η "Γλυκιά γουλιά" έχει σαν βάση το τσίπουρο Αποστολάκη, χωρίς γλυκάνισο
Η “Γλυκιά γουλιά” έχει σαν βάση το τσίπουρο Αποστολάκη, χωρίς γλυκάνισο

Θα συνοδεύσουμε τις σαρδέλες μας με ένα γλυκόξινο κοκτέιλ, όπου σαν βάση έχουμε, τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο, το οποίο όμως έχουμε αρωματίσει με περγαμόντο και το συνδυάζουμε με ελαφρώς πικάντικα και αρωματικά βότανα.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
60ml Τσίπουρο Αποστολάκη, χωρίς γλυκάνισο
(ελαφρώς αρωματισμένο με περγαμόντο)
10ml Fernet-Branca
25ml Σπιτικό σιρόπι από μελισσόχορτο
20ml Φρέσκο χυμό από λάιμ

Αλκοόλ ανά μερίδα: 2.7 μονάδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα σέικερ βάζουμε όλα τα συστατικά και χτυπάμε μαζί με 7-8 πάγους. Κάνουμε διπλό σούρωμα (αφροσυλλέκτη και σουρωτήρι) σε παγωμένο ποτήρι σαμπάνιας coupe. Ψεκάζουμε με τα αιθέρια έλαια από μια φλούδα περγαμόντου και διακοσμούμε με αυτήν, όπως στην φωτογραφία.

Μπορείτε να γευτείτε και να δοκιμάσετε το κοκτέιλ στο ξενοδοχείο Kivo Art & Gourmet Hotel, στο μπαρ των εστιατορίων Kivo Creative Greek Cuisine, Kivo Modern Asian Dining στη Σκιάθο, στο Καφέ Κοκτέιλ Μπαρ Puerto στην παραλία του Βόλου, στο Ba.Ca.Re. Ntelis στο Βόλο και στην Άφησσο στα «6 Κλειδιά». Καλή σας απόλαυση!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.