Κοκτέιλ : Apricot Splash

Apricot SplashΣτο σημερινό μας πιάτο θα βασιστούμε στα αρώματα του βερίκοκου για να φτιάξουμε κάτι σχετικά γλυκό ώστε να μας ταιριάζει με τα καπνιστά αρώματα που έχουμε από το κοτόπουλο. Οπότε με βάση το Metaxa πέντε αστέρων θα συνδυάσουμε αρώματα από βερίκοκο, μάνγκο και ιβίσκο. Θα το αναζητήσουμε με το όνομα Apricot Splash.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

60ml Metaxa 5*
25ml Apricot Brandy
15ml Πουρέ από μάνγκο
20m lΣπιτικό σιρόπι Ιβίσκου
30ml Φρέσκο χυμό από λάιμ
Αλκοόλ ανά μερίδα: 2.90 μονάδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε σε ένα σέικερ όλα τα συστατικά μαζί με 7-8 πάγους. Στη συνέχεια κάνουμε διπλό σούρωμα (αφροσυλλέκτη και σουρωτήρι) σε ποτήρι σαμπάνιας τύπου coupe, χωρίς πάγο. Ψεκάζουμε με τα αιθέρια έλαια από μια φλούδα γκρέιπφρουτ και την ρίχνουμε μέσα. Πάνω στην φλούδα  ρίχνουμε λίγα κομματάκια αποξηραμένου βερίκοκου.

Μπορείτε να γευτείτε και να δοκιμάσετε το κοκτέιλ στο ξενοδοχείο Kivo Art & Gourmet Hotel, στο μπαρ των εστιατορίων Kivo Creative Greek Cuisine, Kivo Modern Asian Dining στη Σκιάθο, στο Καφέ Κοκτέιλ Μπαρ Puerto στην παραλία του Βόλου, στο Ba.Ca.Re. Ntelis στο Βόλο και στην Άφησσο στα «6 Κλειδιά». Καλή σας απόλαυση!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.