Ντάισελμπλουμ: Τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη για το νέο αίτημα βοήθειας

Σε νέα τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης το πρωί της Τετάρτης θα εξεταστεί το ελληνικό αίτημα για χρηματοδότηση από τον ESM, δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το πέρας του Eurogroup, του πρώτου στο οποίο έδωσε το παρών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος φαίνεται να κέρδισε τους συνομιλητές του κατά την παρουσίαση των ελληνικών θέσεων.

«Υπάρχει ακόμα ελπίδα για συμφωνία με την Ελλάδα» δήλωσε από την πλευρά του ο πάντα πιο αισιόδοξος Π.Μοσκοβισί.

Ο ολλανδός αξιωματούχος τόνισε ότι το Eurogroup αναμένει νέα ελληνική επιστολή με συγκεκριμένη και ξεκάθαρη λίστα προτάσεων. «Θέλω να πιστεύω ότι οι Ελληνες αύριο θα μας στείλουν τη νέα επιστολή για να αρχίσουμε να δουλεύουμε» είπε.

Πρώτα θα εξετάσουν το ζήτημα οι θεσμοί και θα δούμε το θέμα της βιωσιμότητας χρέους. Αφού έχουμε την εισήγηση των θεσμών, θα προχωρήσουμε, υπογράμμισε.

Σημειώνεται ότι η επιστολή αυτή ενδέχεται να φτάσει στα χέρια των αξιωματούχων, ενδεχομένως και εντός των επόμενων ωρών.

Σχετικά με το ζήτημα της ρευστότητας στην Ελλάδα ο Ντάισελμπλουμ ερωτηθείς σχετικά σημείωσε ότι η ΕΚΤ θα εκτιμά την κατάσταση στην Ελλάδα μέρα με τη μέρα. «Εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε σινιάλο στην ΕΚΤ. Είναι ανεξάρτητη», τόνισε.

Πάντως, ο Ντάισελμπλουμ δεν έκρυψε τον αιφνιδιασμό του για το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά δεν προσήλθε στη συνεδρίαση του Eurogroup με κάποια νέα πρόταση, δεδομένης της κατάστασης.

«Ακούσαμε την εισήγηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Δεν υπήρξαν νέες προτάσεις σε αυτή τη φάση. Υπάρχει μεγάλη χρονική πίεση. Το ξέρουμε εμείς και οι συνάδελφοι γιατί είναι δύσκολη η κατάσταση στην Ελλάδα όσο μιλάμε», σημείωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σημείωσαν ωστόσο ότι η «προφορική παρουσίαση» των ελληνικών θέσεων από τον νέο υπουργό Οικονομικών ήταν «πολύ καλή».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.