Έντονες ρευστοποιήσεις στις ευρωαγορές

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών υποχώρησαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, κλείνοντας με σημαντικές απώλειες που εντάθηκαν τις τελευταίες δύο ώρες της συνεδρίασης, μετά τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε μόνο προφορικά τις προτάσεις της για συμφωνία στο σημερινό Eurogroup.
Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ^FTSE-1,58% υποχώρησε κατά 1,59% στις 6.432 μονάδες, ο γερμανικός DAX ^GDAXI-1,96% κατέγραψε πτώση 1,96% στις 10.677 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 ^FCHI-2,27% έκλεισε πτωτικά κατά 2,26% στις 4.605 μονάδες.
Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 1,57% στις 372,74 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά σημείωνε κέρδη έως και 0,4%.
Σήμερα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης για το ελληνικό ζήτημα, όπου και θα συζητηθούν οι πιθανές μελλοντικές κινήσεις μετά το δημοψήφισμα.
Στο ταμπλό, κέρδη 2,2% σημείωσε η Axel Springer και 1% η ProSiebenSat.1 Media, καθώς έχει διαρρεύσει ότι βρίσκονται σε συνομιλίες για πιθανή συγχώνευσή, με προοπτική να δημιουργηθεί ένας μεγάλος εκδοτικός όμιλος.
Στον αντίποδα, η Technip υποχώρησε κατά 8,8%, μετά την ανακοίνωση ότι θα προχωρήσει σε περικοπές 6 χιλ. θέσεων εργασίας. Επίσης, θα συνεχίσει με πιο εντατικούς ρυθμούς το πλάνο αναδιάρθρωσης των εργασιών της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.