Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με κέρδη έκλεισαν τελικά οι ευρωπαϊκές δείκτες, με την άνοδο του τραπεζικού κλάδου να στηρίζει τις αγορές και να συμβάλει στο να υπερκεραστούν οι ανησυχίες που προκλήθηκαν ενδοσυνεδριακά από τα διφορούμενα μηνύματα που ήρθαν σήμερα για την οικονομία της Ευρωζώνης, μέσω των μακροοικονομικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν.
Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,43% στις 6.919 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,97% στις 11.390 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,98% στις 4.917 μονάδες.
Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,86% στις 391 μονάδες, ανακτώντας σημαντικό έδαφος από την πτώση του προηγούμενου διημέρου, η οποία έφτασε συνολικά στο 1,2%.
Στο ταμπλό, η ING Groep ενισχύθηκε κατά 0,9%, μετά την ανακοίνωση ότι θα διακόψει την επένδυση και τη διοχέτευση κεφαλαίων στην πρώην αμερικανική ασφαλιστική μονάδα της.

Παράλληλα, ο τραπεζικός κλάδος του Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,8%, ανακάμπτοντας από τις χθεσινές μεγάλες απώλειες. Η Standard Chartered σημείωσε κέρδη 4,4%, μετά την ανακοίνωση ότι τα μεγέθη της έχουν ενισχυθεί τόσο ώστε να παραμείνει σταθερό το μέρισμά της. Επίσης, ανακοίνωσε ότι δεν θα δώσει μπόνους στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Στον αντίποδα, η Henkel σημείωσε πτώση 1,1%, καθώς τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο του 2014 ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων, λόγω της πτώσης του ρουβλίου και των πενιχρών επιδόσεων της ρωσικής οικονομίας.

Επίσης, η Subsea 7 υποχώρησε κατά 6,1%, μετά την ανακοίνωση ότι τα έσοδα του τελευταίου τριμήνου του 2014 διαμορφώθηκαν σε 1,4 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν σε 1,65 δισ. δολάρια.
Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, αύξηση 1,1% κατέγραψαν σε μηνιαία βάση οι λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης τον Ιανουάριο του 2015, ενώ σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2014 αυξήθηκαν κατά 3,7%.
Επίσης, ο σύνθετος δείκτης PMI της Ευρωζώνης τον Φεβρουάριο διαμορφώθηκε στις 53,3 μονάδες, καταδεικνύοντας επέκταση για δωδέκατο συνεχή μήνα, αν και διαμορφώθηκε σε επίπεδα ελαφρώς χαμηλότερα έναντι των αρχικών εκτιμήσεων (53,5 μονάδες).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.