Σε υψηλά τριών εβδομάδων τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με τα μεγαλύτερα κέρδη των τελευταίων τριών εβδομάδων έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, λαμβάνοντας ώθηση από τις επιχειρηματικές εξελίξεις και από τα θετικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα. Παράλληλα, καλλιεργούνται προσδοκίες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίζει να στηρίζει την οικονομία.
Ειδικότερα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,52%% στις 6.891 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 1,83% στις 12.086 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,99% στις 5.084 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 1,1% στις 399,86 μονάδες. Από την αρχή του έτους, δηλαδή το πρώτο τρίμηνο του 2015, ο δείκτης καταγράφει κέρδη 17%, κλείνοντας αύριο το καλύτερο τρίμηνο από το 2009.
Στο ταμπλό, η Holcim σημείωσε απώλειες 1,25% και η Lafarge έχασε 1,9%, καθώς έγινε γνωστό ότι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της Holcim σχεδιάζει να καταψηφίσει την πρόταση συγχώνευσης με την Lafarge. Η εξέλιξη αυτή μπορεί να επιβεβαιωθεί, παρά το γεγονός ότι οι δύο διοικήσεις αποφάσισαν να αναθεωρήσουν τους όρους της συμφωνίας.

Στον αντίποδα, η Dufry ενισχύθηκε κατά 8,4% μετά την ανακοίνωση ότι συμφώνησε να εξαγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της ιταλικής World Duty Free, έναντι του ποσού των 1,3 δισ. ευρώ.
Επίσης, κέρδη 1,3% σημείωσε η Novartis, μετά την ανακοίνωση ότι ξεκινά πολυετή έρευνα πάνω σε νέα φάρμακα, σε συνεργασία με την Aduro Biotech, στην οποία απέκτησε και ποσοστό του μετοχικού της κεφαλαίου.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, στις 103,9 μονάδες αναρριχήθηκε ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Ευρωζώνης τον Μάρτιο του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν, από 102,3 τον Φεβρουάριο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.